"İnsanları spora teşvik etmeliyiz"

Güncelleme Tarihi:

İnsanları spora teşvik etmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 09:19

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, sporun yeni bir rekabetle karşı karşıya olduğunu belirterek, "İnsanları spor yapmaya teşvik etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

GÖSTERİ MAÇI YAPILDI
"BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ"


Antalya'nın Belek beldesindeki Susesi Luxury Resort Otel'de devam eden 12. Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) Kongresi'nin açılış töreninde konuşan Bach, gençlerin gelişen teknoloji sayesinde spordan giderek uzaklaştığını ifade etti. Bach, "İnsanları spor yapmaya teşvik etmeliyiz. Bu uzun vadede sporun ve hepimizin geleceği için önemli. Bizim için tek hedef sporun tüketilmesi olamaz. Spora katılım gereklidir. Tıpta ve bilimde, performans gelişimi ve sağlığın korunması konusunda gelişmeler var. Ancak yanlış ellerde bu gelişmeler sporcuların dürüstlüğüne bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır" diye konuştu.

"IOC temiz sporcular için 20 milyon dolarlık fon oluşturdu" diyen Bach, dopingle mücadelede somut adımlar attıklarını ve bu konuda taviz vermeyeceklerini ifade etti.

IOC olarak dopingle mücadelede aktif olduklarını vurgulayan Bach, "20 milyon dolarlık fon kurarak temiz sporcular için girişim başlattık. Dopinge karşı araştırmalar için 10 milyon dolar ayırdık. Diğer 10 milyon ise bununla ilgili yolsuzlukların önlenmesinde kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

TMOK Başkanı Erdener

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener de dünyanın en önemli spor organizasyonlarından SportAcccord Kongresi'nin Antalya'da düzenlenmesinden gurur duyduklarını belirtti.

Erdener, "Türkiye'nin 76 milyonluk dinamik nüfusuyla böyle önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması çok önemli. Antalya sahip olduğu turistlik tesislerle buna hazır olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı. Türkiye'de sporun son 10 yılda önemli gelişmeler gösterdiğini hatırlatan Erdener, "Bu sayede ulusal ve uluslararası arenada önemli organizasyonlar ülkemizde yapılmaya başlandı. SportAccord Kongresi'nin Belek'te düzenlenmesi de bunu gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bu denli önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Erdener, "Ülkemizin adını ulusal ve uluslararası arenada duyurmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

"Herkesle işbirliği yaparak sınırları aşmak zorundayız"

SportAccord Başkanı Marius Vizer ise spor kültüründe gelişme kaydetmek zorunda olduklarını söyledi.

Türk milletine misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini sunan Vizer, "Sınırları aşmak zorundayız. Bunun için de herkesle işbirliği yapmak durumundayız. Ancak bu şekilde spor kültüründe aşama kaydedebiliriz. Sporda dürüstlük konusunda toplumda bir bilinç oluşturmalıyız" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde, "Akdeniz Güneşi" isimli folklör dans grubu gösteri sundu.

BAKMADAN GEÇME!