İnsan tacirinden 'karateci' numarası

Güncelleme Tarihi:

İnsan tacirinden karateci numarası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 23:40

Önceki gece Düsseldorf Havaalanı’nda karate turnuvasına katılmak için geldiklerini iddia eden 14 Türk’ten oluşan ‘spor kafilesi’nin altından insan kaçakçılığı dramı çıktı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den önceki gece Almanya’nın Düsseldorf kentine karate turnuvasına katılmak için gittiklerini söyleyen 14 kişilik Türk kafilesinin karate turnuvası ile ilgisi olmadığı, insan kaçakcılığının kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 Türk’ün Düsseldorf Havaalanı’nda Alman polisi tarafından gözaltına alınması önce, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Köln/Bonn Havaalanı’nda yaşadıklarından sonra Almanya tarafından Türkiye’nin diplomatik pasaport sahibi Almanları sınırda uzun süre sorgulama kararına karşı misilleme olarak değerlendirildi. Ancak bir süre sonra olayın misillime olmadığı anlaşıldı.
hizmet pasaportu

Hürriyet’in Dışişleri kaynaklarından aldığı bilgiye göre Düsseldorf’a sahte veya çalıntı olabileceği değerlendirilen hizmet pasaportu (gri pasaport) ile giden 14 Türk, karate turnuvası için Almanya’ya geldiklerini söyledi. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kafileden Alman sınır polisi şüphelendi. Polis kafilede yer alanlara hangi otelde kalacakları ve hangi turnuvaya katılacaklarını sorunca, çelişkili yanıtlar aldı.

8 KİŞİ GÖZALTINDA
Polis ayrıca pasaportlardaki isimler için Düsseldorf ve civarındaki otellerde rezervasyon olmadığını da tespit eti. Sorgulamalar sonunda kafilede yer alan T.Ö.’nün (34) diğer 13 kişiyi para karşılığı Almanya’ya sokmaya çalışan insan taciri olduğu tespit edildi. T.Ö. hakim karşısına çıkarılmak üzere gözaltına alındı. T.Ö ile birlikte 7 kişinin daha gözaltında olduğu bildirildi. Kafilede yer alanlardan üçü polise kandırıldıklarını ve Türkiye’ye dönmek istediklerini iletirken, 10 kişi ise Almanya’ya iltica talebinde bulundu. Bu kişilerin Güneydoğu’dan oldukları anlaşıldı.

ALMANYA'DA DEĞİL BOSNA'DAYIZ
Olayın duyulmasından sonra Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile irtibata geçerek Almanya’ya karate turnuvası için kafile gönderilip gönderilmediğini sordu. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı, hem de Karate Federasyonu Almanya’ya turnuva için karate takımı gönderilmediğini bildirdi. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da Almanya için bir görevlendirmeleri bulunmadığını ve Bosna’da bir turnuvada olduklarını söyledi. Dışişleri kaynakları da, “Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!