İnsan Kaynakları Gazetesi

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

İlk olarak Ekim 1995'te Hürriyet'in yayınlamaya başladığı İnsan Kaynakları Gazetesi, Türk basınında bir çığır açtı. İnsan unsurunu geniş boyutta ele alan, okurları istedikleri işe ulaştıran, işvereni de aradığı insanla buluşturan İnsan Kaynakları Gazetesi'dir.

İş ve ekonomi dünyasının tarafları, en doğru, en net iletişimi bu gazete sayesinde kurabilmişlerdir.

Bugün Hürriyet'in İnsan Kaynakları Gazetesi, dünyanın sayılı gazetelerinin eklerinden çok daha fazla sayfa sayısıyla öndedir.

Bu gazete, bir iş arama veya iş bulma yeri değildir. Türkiye'deki öğrenim durumunu, mesleklere yönelimdeki oranı, en gözde işleri, insan unsurunun kalitesini, iş isteyenle iş verenin karşılıklı niyetlerinin nerede birleştiğini ortaya koyan çok yönlü bir kaynaktır.

Sosyologlar, araştırmacılar bu gözle bakmalıdırlar.

İstanbul'daki başarısından sonra gazete Ankara'da da yayınlanmaya başlamıştır. Üniversiteler şehri Ankara'da böyle bir ihtiyacın ne kadar büyük olduğu gazeteye gösterilen ilgiden anlaşılmaktadır.

İstanbul'da 16 sayfa ile yayına başlayan gazete 28 sayfaya ulaşmıştır, Ankara'da 8 sayfa ile yayın hayatına başlamış, bugün 12 sayfaya ulaşmıştır.

İnsan Kaynakları Gazetesi ikinci yılında İzmir'de yayına hazırlanıyor.

15 Ekim'de İzmir'de yapılacak panelde, insan kaynaklarının yeri geniş boyutta tartışılacak.

Ege'deki ekonomi dünyasını ve iş potansiyelini bilenler, İnsan Kaynakları Gazetesi'nin burada yayınlanmasını heyecanla bekliyorlar.

Hürriyet, Ege'de de bir öncülüğü daha gerçekleştiriyor.

İnsan Kaynakları, günümüzün en önemli rehber mesleklerden biri, belki de ilkidir.

Çünkü insanı insana tanıtan, insanla işi arasında işbirliği kuran bir kaynaktır.

Mutlu haftalar dileğiyle

Yazarın Tüm Yazıları