İnsan hakları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

İnsan hakları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla çeşitli faaliyetler yapılırken Keçiören’de de konuyla ilgili bir konferans düzenlendi.

Konferansa Başbakanlık İnsan Hakları Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu konuşmacı olarak katlıdı. Konferansı ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler de izledi. Toplantının açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, insan hakları alanında pek çok çalışma yapılıyor olmasına rağmen insan hakları ihlallerinin fazlaca yaşandığına dikkati çekerek "Üzülerek görüyoruz ki, süper güçler açısından petrol ve ekonomik çıkarlar insan haklarından çok daha önce gelmektedir" dedi.

Çağdaş insanlık anlayışı

Keçİören Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında, insanlığın uzun mücadeleler sonucunda ulaştığı çağdaş insanlık anlayışı ile insan haklarının geliştiğini dile getirerek, "İnsan hakları ve demokrasi tarihi bir evrim geçirmiştir. Her ikisi birbirine bağlı kavramlardır. İnsan haklarının teminat altına alınmadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemez" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!