İnsan Hakları Kuruluna Kayseri'de ciddi bir başvuru yok

Güncelleme Tarihi:

İnsan Hakları Kuruluna Kayseride ciddi bir başvuru yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 15:39

İnsan Hakları Kuruluna Kayseri'de ciddi bir başvuru yok

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)- VALİSüleyman Kamçı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları münasebetiyle İl İnsan Hakları Kurulu üyelerini kabul etti.  Vali Kamçı son olarak, Kayseri’de İnsan Hakları konusunda kurula sıkıntılı bir durum hakkında başvuru olmadığının altını çizerek, hiçbir insanın haksızlığa uğramamasının en büyük temennisi olduğunu ifade etti. 

Valilik Toplantı Salonu’nda misafirlerini kabul eden Vali Kamçı, kabulden önce İl İnsan Hakları Kurulu’nun öğrenciler arasında düzenlediği etkinlikler kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Programın devamında kurul üyeleri ile bir araya gelen Vali Kamçı, her ilde kurulan İnsan Hakları Kurulunun amacının hakların ihlal edilmemesi konusunda çalışmalar yapmak olduğunu ifade ederek, kurulun insan hakları ile ilgili müracaatları değerlendirdiğini belirtti. Öğrencilerin resim, şiir ve kompozisyon dalında “İnsan Hakları”  temalı yarışmalar yaptığını ifade eden Vali Kamçı, “Çocuklarımızın insan hakları ile ilgili kompozisyon dalında anayasayı terazinin bir tarafına koyup diğer tarafına engelli vatandaşımızı oturtup koyması çok anlamlı.” dedi.

İnsan haklarının engellisi ve engelsizi ile herkesin eşit haklara sahip olduğu bir konu olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Engelli vatandaşlarımızın da en az bizim kadar haklarının olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Onlara acıma hissi ile bakmamamız gerekiyor. Daha da önemlisi hepimizin birer engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım.  O yüzden engelli vatandaşlarımıza gerekli ilgi ve alakayı acıma duygusu olmadan göstermemiz lazım. Engelliler yapılması gereken hizmetler bakımından henüz yeterli seviyede olmayabiliriz. Hastanelerde, ulaşımda ve binalarda engelli vatandaşlara gerekli kolaylığın gösterilmesi ve eksikliklerin giderilmesi bakımından çalışmalar devam ediyor. Devletimiz bu konuda yaptığı çalışmalarla çok büyük yol aldı. Engelli vatandaşların artık Devletin yardımı ile hayatını devam ettirecek duruma gelmesi çok sevindirici bir durum. Sayın Başbakanımız geçen gün yaptığı açıklamada gelecek yıl 5 bin engelli vatandaşımızı işe yerleştirilecek. Peygamber Efendimiz zamanında da engellilere büyük önem verilmiştir. Her engelli vatandaşın resmi kurum ve kuruluşlarda yapacağı mutlaka bir görev vardır. Bu anlamda engelli vatandaşlara sağlık içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!