İnşallah yanışlmam

BEN dün akşamki oyunu, köşebaşı maçı olarak görüyordum. Kazanabilseydik, köşeyi dönecektik. Kazanamadık ama kaybetmedik de. Şimdi bizi birkaç köşe daha bekliyor.

Başlıkta kullandığım ‘inşallah yanılmam’ lafı dün akşam seyrettiğim takımıdan dolayı. Bu takım köşeleri dönecek.

Maçın şöyle bir matematiğine bakıyorum bizim kalecimizin kurtardığı iki top var, onların 5 tane. Demek ki, daha fazla hücum etmişiz, çok daha az pozisyon vermişiz. Ben futbolda yazık oldu demem. Ama dün akşam kaybetseydik başlığım ‘yazık oldu’ olurdu.

Ersun Yanal’ı tanımam. Hiç karşılaşmadım. Ama bir adam Milli Takım’ın başına geliyorsa bu iş kendiliğinden olmaz. Ersun lig takımlarında iyi işler yaptı, buralara taşındı. Şimdi de Milli Takımı iyi yerlere taşısın.

10 kişi kalan Danimarka karşısında akıllı bir değişiklikle bindirdikçe bindirdik. Tuncay’ı oyuna alması, maçın rengini değiştirdi. Bu isabetli tercih Ersun’un artı notu. Emre zaten çok iyi futbolcu çok da iyi oynadı.

İleriye ışık verdi

Bana göre takımımızın en iyi oyuncusu Hüseyin. Sahadaki oyuncular içinde rakipten en fazla top çalan oyuncu o oldu. Geçmiş maçlara göre daha az hata yaptı. Bütün futbolcular canla başla oynadı. Bu da Milli Takım’a bir hava geldi demektir.

İlk yarıda İbrahim’in yaptığı bana göre penaltı. Rakibin koluna girdi. Ondan önce yediği bir darbe var. Hakem onu süzse o iş penaltıya kalmazdı. Hakem dedik onu da söyleyeyim. Bu hakem Collina’dan sonra İtalya’daki en iyi hakem. Hiç kimsenin yanında olacak biri değil. Olmadı da. İki penaltıyı süzdü. İkisini de verdi. Rakipten de dirsek atan bir oyuncuyu sahadan attı. Bana göre iyi maç idare etti.

Nihat’ın attığı bir kafa golü var. Kaçırdığı penaltının ayıbını örttü. Gökdeniz ve Fatih’i istekli ama oyuna fazla katkıları olurken seyretmedim. Neticede takımımızı beğendim. Önemli olan bu. İleriye ışık verdi..
Yazarın Tüm Yazıları