Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI

Güncelleme Tarihi:

Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 13:48

GAYRİMENKUL sektöründe sonbahar bereketi yaşanıyor. İnşaat firmaları bir yandan yeni projelerini satışa çıkarırken, bir yandan da mevcut projelerinde kampanyalar düzenleyerek konut alıcısını çekmeye çalışıyor. 'İnşaatta Fırsatlar' dosyasında firmaların düzenlediği bu kampanyaları bir araya getiriyoruz.

Haberin Devamı

Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI

Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI
Ä°NÅžAATTA SONBAHAR FIRSATLARI

GAYRÄ°MENKUL sektöründe sonbahar bereketi yaÅŸanıyor. Ä°nÅŸaat firmaları bir yandan yeni projelerini sonbahar hareketinden yararlanmak için satışa çıkarırken, bir yandan da mevcut projelerinde kampanyalar düzenleyerek konut alıcısını çekmeye çalışıyor. Yaz aylarının sona ermesi, tatil rehavetinin bitmesi ve okulların açılmasıyla yeniden baÅŸlayan 'ev alma' sezonunda hedeflerine ulaÅŸmak isteyen firmalar, eylül ortalarından itibaren piyasayı hareketlendirdi. Rekabetin üst seviye çıkması, inÅŸaat firmalarını kampanyalar konusunda da birbirleriyle yarıştırıyor. Ä°stanbul'da satışta bulunan projeler, temalı konseptleri, çevre dostu özelliklerinin ev sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. Biz de Ä°nÅŸaatta Fırsatlar dosyasında firmaların düzenlediÄŸi bu kampanyaları bir araya getiriyoruz.   Â

Haberin Devamı

Taksitler erteleniyor     Â

Tatil nedeniyle satışların durgunlaştığı yaz aylarını da beklenenden iyi bir performansla kapatan inşaat firmaları sonbahara da hızlı girdi. Eylülden itibaren neredeyse her gün yeni bir proje tanıtılıp satışa çıkarılırken, devam eden projelerde ise kampanyalar hız kazandı. Firmaların sunduğu sonbahar kampanyaları arasında, uygun fiyatlı konutların dışında en çok taksit erteleme dikkat çekiyor. Kuruluşlar, ev sahibi olanların taksitlerini ya teslimlere kadar erteliyor ya da 1 yıllık süreler veriyor. Bu kampanyaların dışında, enflasyon farkı olmadan sıfır faiz uygulama, komşusunu getirene taksit silme, peşinatı taksitlere bölme, peşin ödemelerde indirim gibi kampanyalar da düzenleniyor.

Konut almanın zamanı

Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde, yaklaşık 80 bin liradan başlayan fiyatlarla taksit ödeyerek alınabilen daireler bulunuyor. Sektör tenmsilcileri, şu anda sektördeki şartların, konut almak isteyenler için fırsatları barındırdığını belirtiyor. Artık fiyatların düşme ihtimalinin, yükselme ihtimaline göre yok denecek kadar azaldığını ifade eden sektör temsilcileri, fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Sektörde önümüzdeki günlerde fiyatların yükselmesi ve birçok firmanın zam yapması da bekleniyor. Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerine göre, yeni konut fiyatlarında eylül ayında bir önceki aya göre değişim olmadı ancak geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.18 oranında bir artış var. Konut fiyatlarında ortalama artış yıllık yüzde 6.5 düzeyinde görünüyor. Bu veri, konut fiyatındaki artışın enflasyonla paralel yürüdüğünü gösteriyor.

Haberin Devamı

Mütekabiliyet beklentisi

Sektörü hareketlendiren en önemli unsurda mütekabiliyet (karşılıklılık) yasasının kaldırılarak, yabancıya mülk satışının önünün açılacağı beklentisi oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuyu gündeme almasıyla heyecanlanan sektör temsilcileri, yabancıya yapılacak satışlarda konut sektörünün daha da hareketleneceğine vurgu yapıyor.

Erken teslimler önem kazandı

BAŞTA İstanbul olmak üzere gayrimenkul sektöründe firmaların geliştirdiği proje sayısı her geçen gün artarken, rekabette bir adım öne çıkmak isteyen inşaat firmaları, teslimat sürelerini de aşağı çekmeye başladı. Nitelikli konut projelerinde hızlanan teslimat süreleri, bir çok firmanın projelerinin teslimat sürelerini 18 aya kadar indirmesine neden oldu. Bazı firmalar 18 aya kadar söz verdikleri teslim tarihlerini, daha aşağı çekebileceklerinin de sinyallerini veriyor.

Haberin Devamı

Konut sezonu uzadı

GAYRİMENKUL sektöründe geçmişe oranla konut satışında sezonlar uzadı. Eskiden mart-nisan, eylül-ekim aylarına sezon sıkışırken, konut satışlarında sezonun ilk yarıda şubat-temmuz arasına, ikinci yarıda ise eylülden başlayarak yılsonuna kadar genişlediği görülüyor.

15 bin konut geliyor

KONUT üreticileri, şu anda mevcut projelerinin satışlarına veya teslimlerine odaklanırken, satışa çıkacakları projelerin de hazırlıkları bir yandan devam ediyor. Ekim ve kasım aylarından yıl sonuna kadar toplam 15 bin konutun yer aldığı projelerin lansmanı yapılacak. Bu konutların arasında ekonomik konutlar bulunurken, şehir merkezindeki lüks projeler de yer alacak. Satışa çıkacak projelerin yatırım bedeli ise 5 milyar lirayı aşacak. Henüz yatırım bedeli belli olmayan projelerin de eklenmesiyle bu rakamın daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Nish Adalar'da 12 ay taksit yok

MALTEPE Süreyyapaşa'da Adalar ve İstanbul manzarasına karşı projelendirilen Nish Adalar'ın teslimleri yaklaşırken, son daireler için bir kampanya başlatıldı. Kampanyada, taksitler teslimlerden sonra başlıyor.

ÖZYAZICI İnşaat tarafından Maltepe Süreyyapaşa'da inşa edilen Nish Adalar'ın teslimine 10 ay kala başlatılan kampanyada, taksitler teslimlerden sonra başlıyor. Satışa çıkan 6 yeni blokla birlikte düzenlenen iki avantajlı ödeme planı sunuluyor. Fiyatların 165 bin TL'den başladığı projede, son daireler için 120 aya kadar uzanan vade seçenekleriyle birlikte taksitler 12 aya kadar erteleniyor. İlk yıl taksit ödemeksizin 120 aya kadar vadeli ödeme seçeneğinin yanı sıra, ilk yıl 725 TL'den başlayan taksitlerin olduğu ödeme planı da sunuluyor. Her zevke yanıt verecek şekilde tasarlanan 1+1'den 4+1'e kadar çeşitlilik gösteren dairelerin fiyatları ise 165 bin TL ile 752 bin TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Faizi 0.98'de sabitledi

Merkez Bankası'nın borç verme faizini artırması üzerine, bazı bankalarda kredi faiz oranlarının yüzde 1.74'e çıkartıldı. Bu karara ilişkin olarak sektörde çeşitli hareketlenmeler olmakla birlikte Nish Adalar yüzde 0.98'lik eski faiz oranını kısa bir süreliğine sabitledi. Çeşitli kampanyalarla birlikte son dairelerin yoğun taleple satıldığı Nish Adalar'da kredi faizlerinin artışından etkilenmemek için son fırsatı sunuyor.

Yüzde 70'i satıldı

202 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşası devam Nish Adalar'da inşaatın büyük kısmı tamamlanırken, teslimlere de yaklaşılıyor. Konumu itibariyle kapanmaz adalar ve İstanbul manzarasına sahip Nish Adalar'da dairelerin yüzde 70'i sahiplerini buldu. İnşaat alanı 327 bin 150 metrekare olan projede 2 bin 200 konut yer alıyor. Daire tiplerinin 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olduğu projedeki en küçük daire 83 metrekare olurken en büyük daire de 207 metrekare büyüklüğünde.

Mavi ve yeÅŸil buluÅŸuyor

Nish Adalar, manzarasının yanı sıra 160 bin metrekarelik peyzaj alanı ve buna ek olarak, Süreyyapaşa Korusu ve projenin arkasını tümüyle kaplayan ormanlık alanı ve temiz havasıyla da birçok projenin önüne geçiyor. Yüzde 80’i yeşil alana ayrılan projenin kesintisiz adalar ve İstanbul manzarası da Nish Adalar’ı bir çekim merkezi yapıyor. Nish Adalar, E-5 karayoluna 2.5 kilometre, sahil yoluna 4 kilometre, Bostancı İDO iskelesine 7 kilometre mesafede yer alarak ulaşım açısından da büyük avantajlar sağlıyor.

9 farklı daire tipi

Yüzde 80’ini yeşil alanın oluşturduğu sitede, 1+1’den, 4+1’e kadar 9 farklı seçenekte daire tipi bulunuyor. Dairelerin tümü birinci sınıf işçilik ve kaliteli malzemelerle donatılarak inşa ediliyor. Daireler geniş salon camlarıyla eşsiz adalar manzarasını evin içine taşırken, kullanışlı odaları ve mutfaklarıyla da bir çok konut projesinin önüne geçiyor. Projeyi incelemeye giden kişilere en büyük daire tipini gezdirerek değil de, kişinin almak istediği daire tipinin örneği gezdiriliyor. Diğer projelerde alışılmışsın aksine 6 farklı daire tipi hazırlanarak konut alıcısına yalnız katalogdan değil, istediği tipte evi gezdirerek tanıtım yapılıyor.

Kapalı sosyal tesis olacak

KAPALI sosyal tesis ve site sakinlerinin alışveriş ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 2 bin 500 metrekare alana kurulu ticari ünitelerden oluşan bir kompleksin planlandığı projede 4 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet kapalı yüzme havuzu yer alıyor. Bunun yanı sıra siteye ait sosyal tesisler içinde, welness merkezi ile birlikte tüm aktiviteleri kapsayan, kapalı sosyal tesis site sakinlerine üyelik esası ile hizmet verecek ve tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, tüm spor ihtiyaçlarını karşılayacak sayıda tasarlanarak spor alanlarıyla ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunuyor.

Manzarayı gören vazgeçmiyor

NİSH Adalar, Yalova'dan Sarayburnu'na uzanan, İstanbul ve Adalar manzarası sunuyor. Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, "Nish Adalar projemize gelip, adalar manzarasını görenler her bakımdan ne kadar kârlı bir alışverişe davet edildiklerini anlıyorlar. Hem inşaat kalitemizle, hem hızlı inşaat tempomuzla, hem de çok çeşitli ödeme avantajlarımızla halkımızın haklı ilgisini yaşıyoruz" dedi.

EVORA Ä°STANBUL'UN 'EKONOMÄ°K FÄ°YATLARI' Ä°LGÄ°YLE KARÅžILANDI

TEKNİK Yapı, Tuzla'da inşa ettiği toplam 4 bin 304 konutluk Evora İstanbul'da yoğun ilgi görüyor. Projenin satışa çıktığı ilk haftasonu ilk etapta satışa çıkan 1509 dairenin 502'si satıldı. Evora İstanbul'da fiyatlar 76 bin 900 liradan başlayıp, 188 bin 100 liraya çıkıyor.

TEKNİK Yapı'nın Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği Tuzla'daki 4 bin 304 konutluk Evora İstanbul, satışa çıktığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Lansman sonrası ilk haftasonunu 502 dairenin satışını tamamlayarak geçiren Evora İstanbul'un ilk etabında 1509 daire satışa çıkıyor. Fiyatların 76 bin 900 liradan başladığı, ortalama metrekare fiyatının ise 1550 lira olduğu projede, fiyat avantajının yanı sıra, uygun ödeme seçenekleri de sunuluyor. 300 dönümlük arazide gerçekleştirilecek proje için Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, "Arazi, Teknik Yapı tarafından kıymetli bir pırlanta gibi işlendi ve Tuzla'nın en yüksek tepesini taçlandırmaya hazır hale geldi. Tuzla'nın en yüksek tepesinde konumlanan Evora İstanbul, bir taç gibi parlayacak" dedi.
76 bin 900 liradan başlıyor.

Evora İstanbul projesinde satışa çıkan ve projenin ilk etabını kapsayan 15 blokta toplam 1509 daire yer alıyor. Projede stüdyo daireler 76 bin 900 TL, 1+1 daireler 84 bin 200 TL, 2+1 daireler 146 bin 700 TL, 3+1 daireler 188 bin 100 TL'den başlayan fiyatlardan başlıyor. İlk etabı oluşturan 1.509 dairenin yüzde 3'ü stüdyo, yüzde 43'ü 1+1, yüzde 30'u 2+1, yüzde 23'ü 3+1 tipinde olacak. Daire büyüklükleri ise stüdyoda 50-58 metrekare, 1+1 tiplerinde 55-75 metrekare, 2+1 tiplerinde 91-171 metrekare, 3+1 tiplerinde 130-211 metrekare şeklinde olacak. Dairelerin büyük bir bölümünde 8 ile 17 metrekare aralığında değişen özel kat bahçesi veya balkon olacak. Projedeki dairelerin büyük çoğunluğu da denize bakıyor. Ödeme koşullarında ise, satışta yüzde 7 peşinat kullanımı için olanak sağlanırken, bedelin yüzde 25'in tamamlanması için Teknik Yapı Holding tarafından bakiye yüzde 18'lik oran 12, 18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendiriliyor. Daire bedelinin kalan yüzde 75'i için banka kredisi kullanılabiliyor.

30 ay sonra teslim

İçinde ilkokulu, kreÅŸi, parkı, tıp merkezi ve camisi olan küçük bir ÅŸehir kuracaklarını belirten Nazmi Durbakayım, ÅŸunları söyledi: "Evora Ä°stanbul'da yaklaşık 15 bin kiÅŸi yaÅŸama ÅŸansı bulacak. Evora Ä°stanbul, insanlara istedikleri mekanlara istedikleri ÅŸartlarla ulaÅŸabileceÄŸini saÄŸlayacak bir proje olacak. Teknik Yapı, Tuzla'ya en hakim tepede deniz manzaralı bir ÅŸehir kuruyor. Müstakil sitelerden oluÅŸan bu ÅŸehirdeki siteler, kendi içinde bağımsız sosyal donatı alanlarına sahip olacak. Toplam 4 bin 304 daireden oluÅŸan Evora Ä°stanbul, konut ve rezidans bloklarından oluÅŸacak. Projenin içinde ayrıca irili ufaklı çarşılarda ticari birimler, sosyal tesisler ve spor alanları bulunacak. Site içlerindeki araç yolları site etrafına alınacak. Evora Ä°stanbul'un inÅŸaatına Ekim 2011 tarihinde baÅŸlandı. Proje AÄŸustos 2014'te tamamlanacak. Daire teslimleri etaplar ÅŸeklinde yapılacak. Ä°lk etabı oluÅŸturan 1.509 daire 30 ay sonra teslim edilecek."Â

Ekonomik konut istiyor

Evora İstanbul'un hitap ettiği kitle profilinin Türkiye mozaiğini yansıttığını anlatan Nazmi Durbakayım şöyle konuştu: "Birçok büyük bankanın teknolojik merkezleri Tuzla'ya taşınırken, buralarda çalışacak binlerce insan rahat bir yaşam ortamı istiyor. THY personeli de Tuzla'da iş streslerini ortadan kaldıracak yaşam alanları arıyor. Ataşehir'deki Finans Merkezi'nde çalışan orta gelir grubu da, çalışma bölgesine ulaşımı kolay ekonomik konut istiyor. Projeyi oluşturan az katlı dairelerimiz, emeklilik dönemlerini denize nazır yeşil bir alanda geçirmek isteyenlere hitap edecek. Çocuklarını güvenli bir ortamda yetiştirmek isteyen genç aileler de içinde parkı, spor tesisleri ve sosyal olanakları olan Evora İstanbul'da yaşamak isteyecek."

Orta gelirli rahatlıkla alabilir

TUZLA'nın çok hızlı bir gelişme göstererek İstanbul ile Anadolu arasında kilit bölge olacağına işaret eden Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul ile birlikte Anadolu Yakası'nda yaşamın adresinin değişeceğini söyledi. Durbakayım, Teknik Yapı'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde müşterilerine yüksek kazanç sağladığının da altını çizerek, "Evora İstanbul, Teknik Yapı'nın gerçekleştirdiği projeler arasında prim yapma potansiyeli en yüksek proje olacağına inanıyorum. Bu yıl yapılan bir araştırmaya göre İstanbul'un en çok değer kazanan projesi bizim gerçekleştirdiğimiz Uphill Court oldu. Kartal'daki projelerimiz de listenin üzerinde yer aldı. Ancak Evora İstanbul'un kazanç sağlayan projeler sıralamasının yeniden yazılmasını sağlayacak ve listenin tepesinde yer bulacaktır. Metrekare fiyatı açısından orta gelirli vatandaşlarımızın bile rahatlıkla satın alabileceği daireleri barındıran Evora İstanbul'un yatırım stratejilerini de değiştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

46 bin metrekarelik park da yapacak

EVORA İstanbul'un kendi değerini bölgeye de yansıtacağını belirten Nazmi Durbakayım, "Projeyi inşa ederken, hemen yanında da hem Evora İstanbul sakinlerinin hem de Tuzla halkının kullanabileceği ve büyüklüğü 46 bin metrekare olan bir park yapacağız" dedi.
Mutfaksız ev misafire oda

NAZMİ  Durbakayım, elektrikli araçlar için şarj istasyonu ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlere yer verecekleri projenin bir başka özelliğinin ise mutfaksız evler olduğunun altını çizdi. Durbakayım, " Stüdyo dairelerde istenmesi durumunda mutfak yapmayacağız. Bu uygulamayı projede deneme olarak yapıyoruz. Mutfaksız evlere alternatif olarak projede çok sayıda yeme-içme alanları olacak" bilgisini verirken, misafir nedeniyle büyük ev almak zorunda kalanlar için de çözüm geliştirdiklerini belirtti. Durbakayım, " 2+1 ihtiyacı olan  'misafirim gelir' derdiyle 3+1 almak zorunda kalabiliyor. Bu projede misafirlerin kalabileceği, mutfakları olan odalar yapacağız. Burada cüzi, miktarlarla kalınabilecek. Böylece büyük konut alma derdini ortadan kaldıracağız"  dedi.

INNOVÄ°A, ENFLASYON FARKSIZ FAÄ°ZÄ° 60 AYDA SIFIRLADI

YEŞİL GYO'nun inşa ettiği 14 bin konutluk Innovia, enflasyon farkı olmadan 60 ayda faizi sıfırladı. Innovia'nın son etabı Innovia 4'te, fiyatlar 94 bin liradan başlarken, "gerçek sıfır faiz" kampanyasının yanı sıra "sil taksit" ile arkadaşını getirenin 2 taksidi siliniyor.

ÖZEL sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) inşa ettiği 14 bin konutluk Innovia, 60 ayda faizi sıfırladı. Innovia'nın son etabı ve son fırsatı olan Innovia 4'te, banka kredi olmadan, 60 ay sıfır faiz kampanyası başladı. Yeşil GYO, TEFE ve TÜFE farkını da ortadan kaldırarak sektörde 'gerçek' sıfır faiz uygulamasını başlattığını belirtiyor. Her bütçeye uygun farklı ödeme seçenekleri sunan Innovia 4'te fiyatlar da 94 bin liradan başlıyor. Haziran ayında satışa çıkan Innovia 4'ün yüzde 25'inden fazlası 3 ayda satılırken, satışlar yeni kampanya ile devam ediyor.
Enflasyon farkı yok

Innovia ile dileyen herkesin ev sahibi olabileceğini gösterdiklerini söyleyen Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, şunları söyledi: "Yeşil GYO, projenin diğer etaplarında uyguladığı ödeme avantajlarını Innovia 4'ncü etap için de uyguluyor. Haziran 2011'de satışa sunulan ve kısa sürede yüzde 25'inden fazlası satılan Innovia 4 için yeni bir kampanya başlattık. Ev sahibi olmak isteyenleri gerçek sıfır faiz uygulamasına davet ediyoruz. Innovia projesinin başladığı günden bu güne aynı uygulamayı yapan Yeşil GYO olarak, özellikle bu konuya dikkat çekiyoruz. Banka kredisiz, 60 ay sıfır faiz imkanı sunan Yeşil GYO, TEFe ve TÜFE farkı olmadan kampanya yapıyor. 94 bin liradan başlayan fiyatlara satışı devam eden Innovia 4'ncü etapta yıllık enflasyon artışından etkilenmeyen sabit rakamınız ile banka kredisiz 60 ay sıfır faiz imkanı ile Innovia'da ev sahibi olmak çok kolay. Üstelik kişiye özel ödeme planları da sunuyoruz."

Taksitler siliniyor

Innovia'da 'Sil Taksit' imkanı da bulunuyor. Innovia'nın satışa sunulduğu ilk günden bugüne kadar farklı kampanyalara imza attıklarını vurgulayan Işık Gökkaya, "Innovia 1, 2 ve 3'ün satış kampanyası döneminde arkadaşlarıyla birlikte ev sahibi olmak isteyen 5 aile Innovia'dan ev aldığında bir ev Innovia tarafından hediye ediliyordu. 'Dostlarla birlikte' konsepti olarak başlatılan bu özel fırsatın devamı olan 'Sil Taksit' avantajı ile Innovia Projesi'nden ev sahibi olduğunuzda, arkadaşınız da Innovia'dan ev aldığında sizin 2 taksitinizi siliyoruz. Dostlarınızla birlikte keyifli bir yaşam sürmek, bir evden çok daha fazlasına sahip olmak istiyorsanız bu kampanyadan yararlanabilirsiniz" diye konuştu.

49 metrekareden başıyor

Innovia'nın son etabında 49-59 metrekare aralığında 1+1 daireler, 91-122 metrekare aralığında 2+1 daireler ve 120-135 metrekare aralığında 3+1 daireler yer alıyor. Beylikdüzü'nde yer alan, tamamı 4 etap ve 14 bin konuttan oluşan Innovia projesiyle Türkiye'de ilk kez özellikle orta gelir grubunun çok cazip fiyatlarla, kaliteli ve yüksek standartlarda ev sahibi olmasına fırsat yarattıklarını ifade eden Gökkaya, şöyle konuştu: "Innovia'nın 1, 2 ve 3'ncü etaplarında büyük bir satış başarısı yakaladık. Kısa sürede projenin ilk üç etabının satışını tamamlayarak daire sahibi olanların bir evden çok daha fazlasının sunulduğu Innovia'da yaşama başlamalarını sağladık. Satışı komple tamamlanan ilk üç etabın ardından dördüncü ve son etabın çalışmalarını da hızla tamamlıyoruz. Yeşil GYO, Aralık 2013 itibariyle teslim edilmeye başlanacak Innovia 4 ile 4 bin 750 aileyi daha evlerine kavuşturacak."

Misafirler 'Parti Evi'nde ağırlanıyor

INNOVIA'da kalabalık partiler veya yemekler organize edilmesi için de özel bir 'parti evi' bulunuyor. Endüstriyel mutfak teknolojisi ile donatılan 100 metrekarelik mutfağı, onlarca kişilik yemek masası ve oturma grupları ile bir mekanı, site sakinlerinin hizmetine sunuyor. Aynı mekanda, hem yemek pişirmek hem bilardo oynamak, karaoke yapmak, piyano çalmak da mümkün. Bu parti evi, misafirlerin eve sığmaması, evin kirlenmemesi gibi endişelerin ortadan kalkması için hazırlanırken, projenin tüm etaplarında yer alıyor.

'Innovia Online'sadece son etapta

YEŞİL GYO'nun hayata geçirdiği 'Innovia Online' sistemi ve internet alt yapısı ile site sakinleri teknolojiyle buluşuyor. Innovia Online portalıyla site sakinleri, site yönetimi ve diğer site sakinleri ile iletişim kurabilecek ve sosyal imkanları değerlendirebilecek. Sosyal alan, faaliyet ve etkinliklerin kullanımı ve yönlendirilmesini sağlayan Innovia Online, site sakinlerinin birbirleriyle ve site yönetimiyle arasındaki tüm organizasyonu sağlayabilecek bir iletişim platformu olarak faaliyet gösterecek. Innovia Online her konutta bulunacak. Innovia Online sayesinde, site yönetiminden gelen duyurular alınıyor, sosyal olanaklar ile ilgili rezervasyon işlemleri yapılıyor, site marketi, restoran ve kafeden sipariş verilebiliyor, taksi çağrılabiliyor, ortak alanlar, oyun alanları izlenebiliyor. Öte yandan, Innovia projesinde her konutta fiber altyapı ve özel donanımlar vasıtası ile 10 MB hızında internet kablolu ve kablosuz olarak bulunuyor. Projedeki ortak alanlarda da kablosuz internet mevcut.

EKO VÄ°LLAGE GELÄ°YOR

IŞIK Gökkaya, Yeşil GYO hakkında şunları anlattı: "2011 yılı itibariyle faaliyetlerine Yeşil GYO olarak devam eden firmamız, Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri'nden 8.56 Kurumsal Yönetim Derecelendirme notuna sahip. Yeşil GYO, GYO'lar arasında ilk kurumsal derecelendirme yaptıran şirket olarak da öne çıkıyor. Mevcut 21 GYO arasında 6'ncı sıraya yükselen Yeşil GYO, önümüzdeki 3 yıl içinde ilk 3 GYO arasına girmeyi hedefliyor. Hedefleri arasında 2011 yılının sonuna kadar İstanbul'da bir yeni projeyi daha hayata geçirmeyi planlayan Yeşil GYO, İstanbul dışında, gelişen ve öne çıkan diğer büyük kentlerde de Innovia Eko Village projesini gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladı.

Büyükçekmece'de butik yaşamın kapısını açıyor

BÜYÜKÇEKMECE'de tamamlanan Ekin Konakları, her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşuyor. Özakın İnşaat'ın hayata geçirdiği Ekin Konakları'nda fiyatları 1 milyon 150 bin dolardan başlayan müstakil villaların satışlarında dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.
EKİN Konakları, Büyükçekmece'de butik bir proje olarak hayata geçiyor. Her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşan Ekin Konakları, toplam 26 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Hemen teslim özelliğine sahip Ekin Konakları'nda 6 adet villanın büyüklüğü 674 metrekare olurken, 7 villanın büyüklüğü ise 605 metrekare. E-6 Hadımköy gişelerine oldukça yakın konumda bulunan Ekin Konakları'nda satış süreci devam ediyor. Özakın İnşaat'ın hayata geçirdiği Ekin Konakları'nda yeni bir kampanya başlatıldı. 15 Kasım'a kadar geçerli olan kampanyaya göre fiyatları 1 milyon 150 bin dolardan başlayan müstakil villaların satışlarında dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.

Kuru sabitledi

Büyükçekmece Hadımköy'de 26 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Ekin Konakları projesi 13 müstakil villadan meydana geliyor. Mimari tasarımlarının Suzan Sanlı Esin tarafından gerçekleştirildiği daireler 674 metrekare A tipi ve 605 metrekare B tipi olmak üzere 2 farklı seçenekte sunuluyor. Ekin Konakları projesinde müstakil konutların fiyatları 1 milyon 150 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişiyor. Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabilen projede kalan yüzde 75'lik tutar, bankaların konut kredileri ile 120 aya kadar vadelendirilebilirken Özakın İnşaat tarafından başlatılan kampanya bulunuyor. Kampanyaya göre dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.

Projede yaşam başladı

Büyükçekmece Ekin Konakları'nda her bir konak Büyükçekmece Göl Vadisi'ni farklı bir panoramayla izliyor. Birbirlerinin manzaralarını kapatmayacak şekilde konumlandırılmış 13 konak, deniz, göl ve vadi manzarasını biraraya getiriyor. Projenin bir özelliği de her evin kendine ait bahçesi olması. Bu bahçeler 1300 metrekare ile 1600 metrekare arasında değişiyor. Projede yaşam başlarken, daireler hemen teslim ediliyor. Ekin Konakları yetkilileri, "Ekin Konakları'ndaki her konutu inşa ederken, bunların yüksek prim yapacak birer gayrimenkul da olacağını bilerek ama bunun yanında en çok içinde yaşayacakların mutluluk duyacakları, eser niteliğinde bir yaşam alanı yaratmak istedik" diyerek projenin hayata geçirilme amacını özetliyor.

Bağımsızlığı sağladık

Projenin mimarı Dr. Suzan Sanlı Esin, Ekin Konakları'nda, ilk eskizden son uygulama aÅŸamasına kadar, hem iç hem de dış mekan kurgusunda alışılmış uygulamalardan ayrışan, özgün bir mimari tasarım benimsediklerini belirterek, projeyi şöyle anlatıyor: "Net geometrik biçimlerin yalın kompozisyonunu doÄŸal ahÅŸap malzemeyle birleÅŸtirilerek heykelvari yapılar kurguladık. Arazinin sunduÄŸu olanakları da deÄŸerlendirerek, 13 konağı birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyecek ÅŸekilde konumlandırdık. Arazinin tatlı eÄŸimi ile oluÅŸan kot farkını en rahat biçimde aÅŸan yol düzeni ile farklı kotlara oturtulmuÅŸ konutların bağımsızlığını saÄŸladık. Ekin Konakları'nda yaÅŸayacak olanlara, bir sitenin parçası olmaktan çok, bağımsız, müstakil bir evde yaÅŸadığını hissettirmeyi amaçladık. Aynı zamanda parçalı kütlelerin saÄŸladığı hareketlilikle ve 13 konağın farklı dönen kurgusuyla, renkli perspektifler yakalanan bir mahalle dokusu ortaya çıkarmayı amaçladık."Â

Eğitim kurumlarına yakın

EKİN Konakları, metropol yaşamının gürültüsünden ve görüntü kirliliğinden uzak bir yaşam vaad ediyor. Konumu itibariyle İstanbul'un karmaşasından uzak bir yaşam vaad eden Ekin Konakları, bölgedeki bir çok büyük alışveriş merkezi, hastane ve eğitim kurumlarına yakın bir konumda bulunuyor. Kültür 2000, Mev, Mef, Alkev, Bilfen, Yıldızlar, Bahçeşehir Kolejleri, İstanbul International Community School, Fatih, Beykent, Arel Üniversiteleri, Ekin Konakları'na çok yakın mesafede bulunuyor.

Ä°KÄ°NCÄ° ETAPTA SATIÅžLAR 215 BÄ°N LÄ°RADAN BAÅžLADI

METAR Grup'un Bağcılar'da inşa ettiği 508 konutluk Çınar Olimpia Park'ın 196 konuttan oluşan ikinci etabı, "Önce otur sonra öde" kampanyasıyla satışa sunuluyor. Çınar Olimpia Park 2'de fiyatlar 215 bin TL ile 255 bin TL arasında değişiyor.

METAR Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep görmesi üzerine, projenin karşısındaki arsada inşa edilen Çınar Olimpia Park 2'nin satışları başladı. 12 bin metrekare alana inşa edilen Çınar Olimpia Park projesinde 508 konut yer alıyor. 11 katlı, 9 blokta 196 konuttan oluşan Çınar Olimpia Park 2, "Önce otur sonra öde" kampanyasıyla satışa sunuluyor. Çınar Olimpia Park 2'de fiyatlar 215 bin TL ile 255 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabilen projede kalan yüzde 75'lik tutar bankaların konut kredileri aracılığı ile 120 aya kadar vadelendirilebiliyor.

2007 yılında ilk proje

Metar Grup'un 2007 yılında inşasına başladığı Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep görmesi üzerine projenin hemen karşısındaki arsada inşa ettiği Çınar Olimpia Park 2 avantajları bulunuyor. Yaşamın devam ettiği Çınar Olimpia Park ve satışlarına yeni başlanan ikinci etapta, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Projede ayrıca kontrollü site girişinden kesintisiz güvenlik hizmetine, kat erişimli otoparklara, entegre kamera sistemine kadar birçok detay mevcut durumda.

Toplam 508 konut

Çınar Olimpia Park Konutları 31 bin 360 metrekarelik alan üzerinde 21 blokta, 508 konuttan oluşuyor. Yüzde 80'i yeşil alanlara ve sosyal yaşam alanlarına ayrılan Çınar Olimpia Park Konutları, birbirine komşu iki ayrı siteden oluşuyor. Sitelerden birincisi 13 katlı 12 blokta 117 metrekarelik 2+1), 137 metrekarelik 3+1 ve 150 metrekarelik 4+1 daire seçenekleriyle 312 adet, ikincisi ise 10-11 katlı 9 blokta 196 adet olarak düzenlendi. Projenin ikinci etabında yer alan ve hepsi 3+1 konut tipinde olan dairelerin büyüklükleri ise 137 metrekare olarak tasarlandı. Projenin 2011 Aralık'ta tamamlanması planlanıyor.

Bölgenin merkezinde

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nin yanında inşa edilen Çınar Olimpia Park, bölgenin merkezi konumunda yer alıyor. Ulaşım açısından birçok merkezi noktaya avantajlı konumda yer alan proje Atatürk Havalimanı'na 8, Tekstil Kent'e 3, İSTOÇ'a 3, Mahmutbey Gişeleri'ne 4, Bahçelievler'e 6, Bakırköy'e 7, Topkapı'ya 8, Yenikapı'ya 9 ve Eminönü'ne 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Her dairede kiler

Yaşamın devam ettiği Çınar Olimpia Park ve satışları devam eden ikinci etapta, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Projede ayrıca kontrollü site girişinden kesintisiz güvenlik hizmetine, kat erişimli otoparklara, entegre kamera sistemine kadar birçok detay yer alıyor. Projedeki daireler ise kaliteli markalarla donatılıyor. Her dairede bir kiler de yer alıyor.

SİNPAŞ GYO 4 YILDA YÜZDE 90 BÜYÜDÜ 6 MİLYAR LİRAYI HEDEFE KOYDU

SİNPAŞ GYO, halka açıldığı 2007 yılından bu yana, aktif büyüklük itibariyle yüzde 90 büyürken, 2012 itibariyle "ikinci 5 yılı"na hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyar TL ciro hedefleyen Sinpaş GYO'nun 1.6 milyar TL kâr hedefi de bulunuyor.

İSTANBUL 'da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün, Bursa'da Bursa Modern olmak üzere 5 projenin satışını sürdüren Sinpaş GYO, organizasyon yapısında ve şirket stratejilerinde yeniliğe gidiyor. Halka açıldığı 2007 yılından bu yana, aktif büyüklük itibariyle yüzde 90 büyüyen Sinpaş GYO, 2012 itibariyle yeni bir döneme yani "ikinci 5 yılı"na hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden toplam 6 milyar TL ciro elde edilmesi hedeflenirken, 2017'ye kadar 1.6 milyar TL kâr hedefi de bulunuyor. Sinpaş GYO, Seven Gayrimenkul ile orta sınıfa da konut üretmeye başlıyor.

6 milyar lira ciro

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2007'de halka arzlarının bir dönüm noktası olmasının ardından sektörde kurumsallaşma adına ilk adımı attıklarını belirterek, şunları söyledi: "Sürdürülebilir, istikrarlı hareket edebilen bir şirketin alt yapısını kurmak hedefi ile halka açıldı. Sermaye yapısını güçlendirip her yıl 1000-1500 konut satışı gerçekleştirerek, ortalama 500 milyon TL ciro elde ettik. 2007 yılında 989 milyon TL olan aktif büyüklüğümüz, 2011 Eylül sonu itibariyle 1 milyar 880 milyona ulaştı. Böylece 4 yılda yüzde 90 büyüdük. 2007 yılında 5 projeyle başlayan Sinpaş GYO, bugün 16 gayrimenkul projesine sahip ve  bu projelerden 1 milyon 962 bin metrekare, yaklaşık 13 bin 500 konut üretecek. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde projelerden elde edilecek toplam cironun 6 milyar TL civarında olacak."

1.6 milyar TL kâr hedefi

5 yıl sonunda projeler tamamlandığında, Sinpaş GYO'nun 3.5 milyar liralık bir şirket olacağını vurgulayan Ömer Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Yeni proje, yeni arazi geliştirmeye devam edeceğiz ve en az 1500 konut üretir hale geleceğiz. 2017 yılında 1.6 milyar lira kâr hedefliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştirecekleri yeni bir döneme hazırlanıyoruz. İkinci 5 yıl için stratejik planlamayı tamamladık. 2012 itibariyle yeni bir döneme başlayacağız. Şirketin başarısını ileriye taşımak için organizasyon yapısında değişikliğe gittik. Bugün sektörümüz yönetimsel anlamda bilimsel bir yapıya doğru yol alıyor. Artık verilerin okunması, analiz edilmesi ve depolanması gerekiyor. Bundan sonra bir adım daha yukarı çıkmak için farklılaşmaya ve yeni hedefe doğru yürüyecek bir yapıya ihtiyacımız var. Onun için ilk adım olarak tüm kadroda bir değişikliğe gittik. Atamalarımızı tamamladık ve yeniden büyümenin stratejilerini oluşturmaya başladık."

Orta sınıfa yeni marka

Sinpaş GYO iştiraki olan Seven Gayrimenkul'un yeniden yapılandırıldığını ifade eden Çelik, "Orta gelir grubundan gelen konut talebini karşılamak adına kurulan şirketin başına yeni markasıyla birlikte Seba Gacemer Genel Müdür olarak atandı" dedi. Seba Gacemer de yeni markasıyla orta gelir grubuna yönelik butik projeler üreteceğini ifade ederek, bu şirketin ilk projesinin de Samandıra'da Lagün projesine komşu 40 bin 548 metrekarelik arazide yükseleceği bilgisini verdi.

Jose Mourinho Sinpaş GYO için Türkiye'ye geliyor

SİNPAŞ GYO, 2009'da ilkini düzenlediği ve ABD Eski Başkanı Bill Clinthon ile Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder'in katıldığı 'Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı'nın ikincisini 2012'de düzenleyecek. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile anlaşma imzalayan Sinpaş, Mourinho ile Şubat 2012'de Ankara'da ve İstanbul'da yapılacak 'Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Konferansı'nı düzenleyecek.

Bosphorus City'de 1800 konut teslim

KÜÇÜKÇEKMECE'de Sinpaş GYO tarafından projelendirilen Bosphorus City'de 1800 konutun teslimi gerçekleştirildi. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Mimari" ve "En İyi Pazarlama Yönetimi" dallarında ödül alan Bosphorus City, sosyal yaşam için sunduğu imkanları ve Bahçeşehir Koleji'nin getirdiği eğitim fırsatıyla da farklılaşıyor. Bosphorus City'nin en önemli özelliklerinden birini 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda tasarlanan İstanbul'un ikinci boğazı oluşturuyor. İki boğaz köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz yalıları ve semtleri, meydanları, bahçeleri ve seyir alanlarıyla proje, Boğaz'ın keyfini yaşama imkanı sunuyor.

İstanbul Sarayları'nın yüzde 50'si satıldı

SİNPAŞ GYO'nun Küçükçekmece'de Bosphorus City'e komşu, 1200 konutluk İstanbul Sarayları'nın yüzde 50'si satıldı. İstanbul Sarayları, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı gibi İstanbul'un en önemli saray, yalı ve semtleri, İstanbul Sarayları'na ilham veriyor.

Bursa Modern'de residence hizmetleri başladı

BURSA Modern'de her türlü ihtiyacın karşılandığı hizmet anlayışı 'residence' hizmetleri başladı. Böylece Bursa, ilk 'residence' hizmeti anlayışıyla Bursa Modern ile birlikte tanışmış oldu. Beş yıldızlı otel konforu sunan 'residence' hizmetleriyle bahçe ve havuz bakımı, teknik destek, ev temizliği, köpek gezdirme, şoför, evden alışveriş, sağlık, terzi, kuru temizleme, catering, ev taşıma, VIP transfer ve motokuryenin yanı sıra toplantı ve parti gibi organizasyon hizmetleri tüm sakinlere sunulmaya başladı. Bursa Modern kapsamında hayata geçirilen ve yalnızca Bursa Modern'in değil tüm kentin kullanımına açık olan Büyük Kulüp, sunduğu hizmet çeşitlerini geliştirmeye devam ediyor. The Wellness Company'nin Bursa'daki fitness markası Score, Bursa Modern sakinlerinin hizmetindeyken, yeni öğretim dönemiyle birlikte Büyük Kulüp içerisinde Bahçeşehir Koleji Anaokulu açılacak. Bursa Modern projesinde bu yıl Bahçeşehir Koleji Özel İlköğretim Okulu inşaatına da başlanacak.

İSTWEST'TE YÜZDE 1 PEŞİNATLA 18 AY SONRA ÖDEME ŞANSI

FER Yapı ve Boyner ortaklığında gerçekleştirilen İstwest'te, 168 bin TL'den başlayan fiyatların yanı sıra yüzde 1 peşinat ödeyip, kalan taksitleri 18 ay sonra ödeme seçeneği sunuluyor. Fer Yapı'nın ofis projesi iTower Bomonti'de ise, satışların yüzde 65'i tamamlanırken, harcadığın kadar öde maliyet sistemi, sıfır peşinat ve kurumlara özel sunulan yüzde 100 finansman seçenekleri bulunuyor.

BOYNER Holding'in Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde Fer Yapı ve Altınyıldız A.Ş. iştiraki Altınyıldız Gayrimenkul Geliştirme tarafından geliştirilen ve DBArchitects tarafından tasarlanan, İstWest projesinde, yüzde 1 peşinat ödeyip kalan taksitleri de 18 ay sonra ödeme seçeneği sunuluyor. Fiyatların 168 bin liradan başladığı projenin yüzde 60'ının satışı tamamlanırken, satışa çıktığı 1 Mayıs tarihinden itibaren ortalama yüzde 30 prim yaptı. Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, İstwest'in prim yapmaya devam edeceğini belirtirken, İstwest Meydan'daki dükkanların da satış ve kiralamalarının başladığını belirtti.

14 bloktan oluÅŸuyor

Konut, rezidans, içerisinde barındırdığı restoran ve dükkanlardan oluşan İstWest Meydan ile İstanbul'un en iyi yaşam projesi olmayı hedefleyen İstWest'de 14 blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve İstWest Meydan'da 73 adet ticari alan bulunuyor. Toplam 230 bin metrekarelik inşaat alanının içindeki satılabilinir 130 bin metrekare alanı bulunan projede, stüdyo daireden,  4+1'e kadar seçenekler yer alıyor. Proje, çocuklar için macera parklarından, geniş oyun alanlarına, bisiklet ve koşu parkından, mangal ve piknik alanlarına, açık kapalı havuz, fitness salonu, SPA, tenis kortu, basketbol ve futbol sahalarıyla geniş spor alanları, zen bahçesi gibi oldukça zengin sosyal olanaklara ve yeşil alana sahip. Her daireye minimum bir araçlık otopark imkanı sağlayan İstWest, geniş sosyal imkanları, açık ve kapalı yüzme havuzları ile birçok detayı düşünüyor.

Satışlar hızlı gitti

26 Nisan'da lansmanı yapılan ve 1 Mayıs'ta da satışa çıkan, İstanbul'un gelişmekte olan bölgelerinden Basın Ekspress yolu üzerindeki İstwest'in genelinde satış rakamı yüzde 66'ı oldu. Projenin lansmana çıktığında satışları çok hızlı yaptıklarını anlatan Ramadan Kumova, "Biz satışlarımızı 2.5 yıla yayamadık. Biten daire tipleri 2 yıllık zammını aldı" dedi. İkinci etabın satışlarına 19 Eylül'de başlanan projedeki İstwest Meydan dükkanları gıda sektöründen, bankalardan, otomobil firmalarından talep görüyor. 100'er metrekareden hesaplandığında 71 dükkanın yer aldığı İstwest Meydan'da önce kiralamalar yapılıyor.

Ödemeler 18 ay sonra

Satışa çıktığı ilk 4 günde projedeki 1+1 ve stüdyo dairelerin tamamı satılan ve son rezidans bloğunun da satışa çıktığı İstWest'in son etabında da stüdyo ve 1+1 daireler ve İstWest Meydan'daki dükkan satışları devam ediyor. İstWest'te 168 bin TL'den başlayan fiyatlarla, yüzde 1 peşinat ödeyip kalan banka taksitlerini de 18 ay sonra ödeme seçenekleri sunuluyor.

iTower'da yüzde 65

Fer Yapı'nın İstwest'in dışında devam eden projesi iTower projesinde ise satışlar yüzde 65'i geçti. FerYapı ve Sinpaş GYO ortaklığı ile İstanbul'un en önemli ticaret merkezi Şişli Bomonti'de inşa edilen ilk üst düzey küçük metrekareli ofis projesi olan iTower, harcadığın kadar öde maliyet sistemi, sıfır peşinat ve kurumlara özel sunulan yüzde 100 finansman seçenekleri sunuyor.

iTower'da yeni katlar satışta

FER Yapı'nın geliştiriciliğini ve pazarlamasını üstlendiği iTower Bomonti'de daha önce satışa açılmayan katlar, şimdi satışa çıkarken, bu yeni satışa çıkan katlarda yine esnek metrekare alternatifleri sunuluyor. Tam kat ve birkaç kat satın alma imkanı bulunan iTower'da 30 katlı tek blokta, her katında 60 ile 800 metrekare arasında değişen 206 ofis ve 7 ticari alan bulunuyor. iTower'da metrekare fiyatları ise 4 bin dolar ve 7 bin dolar arasında değişiyor. Projede, alışveriş merkezi, spor merkezi, concierge hizmetleri, copy center, ortak toplantı salonları, özel yemek salonları, VIP lounge, VIP karşılama, hobi salonu, otopark, vale parking, arşiv odası, donanımlı güvenlik, depolama alanları, kat bahçeleri, IT hizmetleri gibi dev özelliklerle rezidans konforunu iş yaşamına taşıyor.

Harcadığın kadar öde sistemi

iTower'da harcadığın kadar öde maliyet yönetim sistemi ile ortak kullanım alanları dışında, pay ölçerli ısıtma sistemi, kat bazında bağımsız çözümlenmiş havalandırma sistemi ve ofisiniz için tasarlanmış soğutma sistemi sayesinde ofis sahipleri harcadıkları kadar ödeme imkanı verirken, yönetim giderlerini minimuma indiriyor. iTower, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerine kısa sürede ulaşan tünellerin, metro istasyonlarının dibinde, Çağlayan'da bulunan Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'nın yakınında, hastanelerin tam ortasında yer alıyor.

Martta kaba inşaat ortaya çıkacak

RAMADAN Kumova, 70 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilen projede 500 bin metreküp harfiyat toprağı bulunduğunu bunun da 50 bin kamyona denk geldiğini belirterek, "Şu ana kadar 400 bin metreküp harfiyatı bitirdik. Temelleri attık ve kule vinçleri diktik. Her ay yatırımcılarımıza inşaatın durumu hakkında bilgi veriyoruz. İnşaatımız gayet iyi ilerliyor. Hedeflediğimiz inşaat programının önündeyiz. Mart ayı geldiğinde projenin kabası ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

KUZU'NUN 5'Ä°NCÄ° SPRADON'U UYGUN FÄ°YAT SUNUYOR,YÃœZDE 50 PRÄ°M BEKLÄ°YOR

SPRADON Evleri, Spradon Kuleler, Spradon Teras Evler, Spradon Residence, Spradon Quartz'ın ardından Spradon Vadi projesini seriye ekleyen Kuzu Grup, uygun fiyat avantajıyla dikkat çekiyor. 131 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Spradon Vadi'nin Bahçeşehir'in 'gerçek merkezi'nde olduğu vurgulanıyor.

İSTANBUL Bahçeşehir'de gerçekleştirdiği Spradon projeleriyle bilinen Kuzu Grup, serisine 1037 konutluk Spradon Vadi ile devam ediyor. Bölgede 2 binin üzerinde konut teslim eden Kuzu Grup'un, eylül sonunda "Küçük bir bütçeyle büyük bir yatırım" sloganıyla satışa sunduğu Spradon Vadi'de fiyatlar 131 bin liradan başlarken, yüzde 1 peşinat karşılığında kalan taksitleri 18 ay sonra ödeme, 24 ay düşük taksitle ödeme ve bütçeye göre artan taksitlerle ödeme gibi imkanlar sunuluyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özen Kuzu, hem ev sahibi olarak Spradon Vadi'de yaşamak isteyen hem de yatırım amaçlı hareket eden müşteriler için bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Emlak Konut güvencesi

Bahçeşehir ikinci bölgede Emlak Konut GYO işbirliğiyle yükselen proje, 1037'si konut ve bir adet ticari ünite olmak üzere toplam 1038 bağımsız bölümden oluşuyor. İnşaatı başlayan Spradon Vadi'nin konutları Ocak 2014'te sahiplerine teslim edilecek. Her kesimin ihtiyaçlarına hitap edecek bir yaklaşım sergileyen Kuzu Grup, Spradon Vadi'de çok katlı ve orta yükseklikteki binalarda yaşamayı tercih edenlerin beklentilerine cevap veriyor. 29 ve 31 katlı iki kulenin yanı sıra 5 adet de 10 ile 13 kat arası bloklara yer verilenin proje 7 bloktan oluşuyor. Yatırım bedeli 250 milyon lira olarak belirlenen Spradon Vadi, 42 bin metrekare arsada 160 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Projede 524 tane 1+1, 476 tane 2+1, 37 tane 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Proje, ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 daireleri içeriyor. 1+1 daireler 73 metrekare, 2+1 daireler 105 metrekare büyüklüğünde.

131 bin liradan başlıyor

Daire fiyatlarının 131 bin liradan başladığını söyleyen Özen Kuzu, "Kat yüksekliği ve diğer şerefiye kriterlerine göre daire fiyatları değişkenlik gösteriyor. Spradon Vadi projesinin metrekare satış fiyatlarının 1985 liradan başlıyor. Lansman dönemi için uygun tuttuğumuz fiyatlar, daha sonra yatırımcısına artı değer kazandıracak biçimde yeniden düzenlenecek. İlk etapta 500 daireyi satışa çıkaracağız. Altı ayda satışları tamamlayacağız. Daha önceki projelerimiz yüzde 50 prim yaptı. Bu projenin de en az onlar kadar değerlenmesini bekliyoruz" diye konuştu. Spradon Vadi, yüzde 1 peşinatla, 18 ay sonra ödemeye başlama, 24 ay düşük taksitle ödeme ve bütçeye göre artan taksitlerle ödeme gibi seçenekler sunuyor.

Bahçeşehir'in merkezi

Spradon Vadi'yi 'Bahçeşehir'in Tam Merkezinde' sloganıyla satışa sunduklarını anlatan Özen Kuzu, şunları anlattı: "Bu sloganı özellikle vurguluyoruz. Bahçeşehir adı altında ancak Bahçeşehir dışında yapılan projelerle aynı noktada konumlanmak istemiyoruz. Bahçeşehir, 1980'li yıllarda planlanan ve dünyanın sayılı uydu kentlerinden olan bir proje olarak hayata geçti. Gerçekten şehir içinde bir şehir olarak konumlandı. Sınırları çizildi. Alt yapısı 100 yılın üzerinde bir zaman dikkate alınarak oluşturuldu. Yerleşim alanları belirlendi. Sosyal ve demografik yapısı planlandı. Şehrin gecekondulaşması ya da plansız yapılanması daha baştan engellendi. Çağdaş şehirleşmenin tüm gerekleri yerine getirildikten sonra bölgede hayatın başlamasına izin verildi. Spradonlar, işte bu planlama içindeki konut alanlarına inşaa edilen projeler oldu. Bu gün bahsedilen sınırlar içinde yapılan tek proje Spradon Vadi projesidir."

Mimarisi Bahçeşehir'e benziyor

SPRADON Vadi, Bahçeşehir'in planlaması örnek alınarak, tasarlanmış. Bahçeşehir, ortasına aldığı gölet ve sosyal tesislerin etrafında düzenli yapılaşma ile oluşturulmuş bir bölge olurken, Spradon Vadi'de de yapı alanının yüzde 80'ini süs havuzları ve yeşil oluşturuyor. Açık ve kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları ayrıca su ve yeşili birleştiren şelaleler ile süsleniyor. Sosyal tesislerde fitness center, sauna ve Türk hamamı bulunurken, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yolları ile parkların yanı sıra proje içerisinde bir adet ticari alan bulunuyor. Proje içerisinde peyzaj ve havuzların olduğu bölümlere kesinlikle araç alınmıyor. Her daire için bir adet konut erişimli kapalı otopark ve misafirleri içinde ayrıca 300 araçlık açık misafir otopark alanı bulunuyor. Özen Kuzu, "Konutlarımızı su ve yeşil ile bütünleştirdik. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projelerimizde insanı esas almıştık. Bu projenin tasarım yaklaşımını modası geçmeyecek bir eser bırakalım anlayışı üzerine kurarak Bahçeşehir'in merkezinde modern, konforlu ve simge bir proje geliştirdik" dedi.

Kuzu Grup'tan 50 bin konut

SPRADON VADİ projesi ile tamamı teslim edilmiş, Spradon Evleri, Spradon Kuleler, Spradon Teras Evler, Spradon Residence, Spradon Quartz'ın kalitesini artırarak Spradon serisine devam eden Kuzu Grup, İstanbul, Ankara ve yurtdışı projeleri başta olmak üzere 68 yıldan bu yana on binlerce nitelikli konuttan oluşan projelere imza attı. Kısa zaman önce 50 bininci konutunu da bitirip teslim eden Kuzu Grup, yurt dışında da rüştünü ispatlamış durumda. İran'da 100 bin konutluk Mesken Meher projesinin ilk 20 bin konutunu teslim eden Kuzu, bölge ülkelerinden yoğun davetler almaya başladı. Grup, Suriye'den gelen 5 milyar dolarlık proje teklifi üzerinde çalışmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!