İnşaatlar denetim altında

Güncelleme Tarihi:

İnşaatlar denetim altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 12:36

İnşaatlar denetim altında

Haberin Devamı

Cevat DANIŞ/ MUŞ, (DHA)- Muş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınması ile başlayan inşaat sezonunda yeni yapılacak olan yapıların denetimine başladı.
    Muş Belediyesi çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve şehrin kötü görünümünü engellemek için yapı denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, inşaat denetiminin yanı sıra çalışma alanındaki malzemelerin yayalara engel olmaması için gerekli uyarılarda bulunuyor. İmar planı ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaparak kenti modern bir görünüme kavuşturmak için çaba gösteren belediye, sıkı takiple kaçak yapılaşmanın da önüne geçerek çirkin görüntü ve deprem riskini azaltıyor. Yapılan incelemelerde binaların ruhsatlarının yanı sıra imar planına uygun olup olmadığı inceleniyor. İmar planına aykırı olan binalar zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek cezai işlem uygulanıyor. 
    Ruhsatsız ve kaçak yapıları engellemek için denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyeden izin alınmadan başlatılan binalara asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Vatndaşlara da uyarıda bulunan Başkan Asya, "Mevcut evlerinin yerine yeni ev yapacak olan veya arsası üzerinde ev yapacak olan vatandaşlarımızdan ricamız; belediyemizden onay almadan inşaat çalışmalarınızı başlatmayın. Aynı şekilde müteahhitlerle anlaşarak mevcut evlerini satan vatandaşlarımız ilgili birimimizden gerekli izni almadan evlerini yıktırmasınlar. Bu tür çalışmalara müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Biz vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Onların da bu konuda bizlere destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!