İnşaatı bitmeden projeleri başladı

Güncelleme Tarihi:

İnşaatı bitmeden projeleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 16:19

ODTÜ, Ankara’daki teknokentinin ardından Kuzey Kıbrıs Kampüsü bünyesinde temelini attığı ikinci teknokentiyle de girişimcilere yeni fırsatların kapılarını aralayacak. Projeleri kabul etmeye başlayan teknokentte 12 proje programı, şimdiden ürüne yönelik üretim sürecine başladı.

Haberin Devamı

Ankara’daki teknokentl birçok başarılı girişimcinin dünyaya açılmasını sağlayan ODTÜ, KKTC Kampüsü bünyesinde hayata geçireceği Kalkanlı Teknoloji Vadisi’yle de (KALTEV) aynı başarıyı hedefliyor. ODTÜ’nün KKTC Kampüsü ve Mayıs ayında temeli atılan KALTEV’le ilgili bilgi veren ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, girişimcilik fikri olan öğrencileri Kıbrıs’a beklediklerini söyledi. KALTEV’de proje geliştirme çalışmalarının daha inşaat bitmeden başladığını belirten Baykal, şunları söyledi:

12 PROJE ÜRETİM SÜRECİNE GEÇTİ

“KALTEV’in öğrencilere yönelik proje geliştirme programı ‘düşün, dene, dönüştür’ ilk defa bu yıl gerçekleşti ve 48 proje ekibi programa başvurdu. Bu 48 proje teklifinden 12 proje programın ikinci aşamasına geçti ve ürüne yönelik üretim sürecine başladı. KALTEV geliştikçe öğrencilerimize sundukları da artacak. KALTEV ile öğrencilerimiz, henüz eğitimleri sürerken fikirlerini katma değerli ürünlere dönüştürebilecek. Yeni dünyada var olmanın en etkin yollarından biri olan girişimcilik, KALTEV sayesinde ODTÜ Kıbrıs öğrencileri için daha kolay ve ulaşılabilir olacak. Girişimcilik fikri olan öğrencilerimiz, ihtiyaçları olan metorluğu ve fon desteğini KALTEV ile bulacak. ODTÜ Kıbrıs öğrencileri Ar-Ge çalışmaları yapma ve ürün geliştirme süreçlerine lisans eğitimleri esnasında başlayacak. Ek etkileşime geçme şansı yakalayacak. Öğrencilerimizin eğitimleri devam ederken ortaya attıkları fikirler, doğrudan dünyanın teknoloji devlerine ulaşabilecek.”
Öğrencilerin yüzde 20’sinin Türkiye ve KKTC dışındaki ülkelerden geldiğini belirten Baykal, kampüste oluşan çok dilli ve çok kültürlü ortamın ODTÜ geleneğiyle bütünleştiğini söyledi. Baykal, “ODTÜ’lüler, dünyanın her yerinde kabul görmekte ve çalışma yaşamlarındaki başarılarıyla hızla yönetici ve lider konumlarına gelmekte. Dünyanın daha çok ODTÜ mezununa ihtiyacı var” dedi.

 

Haberin Devamı

SADECE BURS KAZANANLAR TERCİH EDEBİLECEK

Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, ODTÜ Ankara ile aynı akademik uygulamaları yürüttüklerini belirten Baykal, “ODTÜ Kıbrıs’ta uyguladığımız eğitim programları ile öğretim elemanlarımızın atama ve yükselme kriterleri ODTÜ Ankara ile aynı. ODTÜ’nün üç kampusu tek bir üniversite senatosu tarafından yönetiliyor ve kampüsümüzün tüm akademik kararları ODTÜ Ankara ile ortak olarak bu senatoda alınıyor” dedi. Baykal, ODTÜ Kıbrıs’ta bütün öğrencilerin burslu olduğunu da belirterek, “Bu yıldan başlayarak sadece yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 burslu öğrenci kabul ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!