İnşaatçı sıkıntılı

Güncelleme Tarihi:

İnşaatçı sıkıntılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 15:11

MANİSA Girişimci Müteahhitler Derneği (MAGİD) Başkanı Aslan Yılmaz, demirde yaşanan fiyat artışı ve faizlerin yüzde 1'in altına düşmemesi nedeniyle inşaat sektörünün sıkıntı yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

Yılmaz, geçen ay önce tonu bin 150 lira olan demirin bin 800’e yükseldiğine dikkat çekerek, düzenleme yapılmasını istedi. Aslan Yılmaz, şöyle dedi:

Demire yüzde 50 zam

“Son bir ay içinde inşaatlarda kullanılan demir fiyatları yüzde 50 zamlandı. Demir ciddi bir sıkıntı yarattı. Demir iç ve dış piyasa ile alakalı olan bir sektör. Devletin veya Rekabet Kurulu'nun denetleme yapmasını istiyoruz. Elinde projesi olan, kaba inşaata başlayan kişiler önemli bir sıkıntı yaşıyor. Betonda da şu anda yüzde 10'luk artış var.”


GÖZLER FAİZLERDE

Aslan Yılmaz, “Bankalar kredi vermemek için elinden geleni yapıyor. Sektör faizlerin yüzde 1'in altına inmesini bekliyor. Şuanda faizler yüzde 1.10-1.20 arasında değişiyor. İnsanlar konutları çoğunlukla krediyle alıyor. Faizlerin yüksek olması bizi ciddi oranda etkiliyor. Hem inşaatçı hem de ev alacak kişiler temkinli. Aslında konut alınabilecek bir dönem” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!