İnşaat sektörüne yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörüne yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 14:33

İnşaat sektörüne yeni düzenleme

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası'nın tapu harçlarının düşürülmesine yönelik yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi.

Girişimler sonucunda, tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcının konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15'e düşürülürken aynı zamanda damga vergisi oranı da sıfırlandı.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu; inşaat sektöründeki komitelerimiz tarafından uzun süredir gündeme getirilen tapu harçlarının düşürülmesine yönelik olarak Hükümet, Gelirler İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş nezdinde girişimde bulunduklarını, bunun neticesinde 15 Mart 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla tapu harçlarının düşürüldüğünü ve damga vergisinin sıfırlandığını belirterek, tapu harçlarındaki indirimin kalıcı hale getirilmesi için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Ekonomiye canlılık getirmek adına son zamanlarda bir dizi önemli kararlar alındığını vurgulayan Hıdıroğlu, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün canlanacağını ve ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, "Son dönemlerde konut kredi faizlerindeki düşüşler, KDV oranlarının aşağı doğru çekilmesi, damga vergisinin sıfırlanması ile gayrimenkul sektörüne canlılık getirmek hedefleniyor. Bu alanlarda bulunduğumuz her platformda hükümetimizden destek talep ettik. İnşaat ve etkilediği bir çok sektörün eski canlılığını yeniden kazanması açısından, bu düzenlemeleri büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Stratejik önem taşıyan bu alanda üzerinde önemle durulması gereken bir husus da, tapu harcında yapılan indirimin kalıcı hale getirilmesi ve sosyal konutlarda oranın daha da düşürülmesi konusudur" dile konuştu.

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotif sektörlerden biri olduğunu, sektörün kendisine bağlı 200-250'den fazla alt sektörü etkilediğine dikkat çeken Hıdıroğlu, "Tapu harçları özellikle alıcı ve satıcı üzerinde büyük yük oluşturuyordu. İndirim ve damga vergisinin sıfırlanması, konut maliyetlerinin azalmasının yanında, beyanların sağlıklı bir şekilde verilmesine de katkı sağlayacaktır. Tapu harcında yapılan indirim konut alımında kararsız ve beklemede olan yatırımcıları da harekete geçirecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!