İnşaat sahasından eğitime

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sahasından eğitime
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 09:42

ADANA'da yaz saati uygulaması nedeniyle sabah ezanında yola çıkan çocuklar, Huzurevleri Mahallesi'ndeki bir okula ulaşabilmek için karanlıkta yollarını görmeden yürüyüp, inşaat sahasından geçerek sınıflarına girebiliyor.

Haberin Devamı

Merkez Çukurova ilçesinde bulunan Kenan Çetinel Ortaokulu'nun önünden geçen 77222 sokakta, eğitim yılının başlamasından kısa süre önce özel bir okulun ek hizmet binası inşaatı başlatıldı. Eğitim yılı başladıktan kısa süre sonra okul inşaatı bitmesine rağmen, çevre düzenlemesi tamamlanamadı. Her gün alaca karanlıkta zorlu eğitim yolculuğu yapan Kenan Çetinel Ortaokulu öğrencilerinin en tehlikeli parkuru ise binanın bulunduğu sokakta yaşanıyor.

AYAK SESLERİNİ TAKİP EDİYORLAR

Karanlıkta bastıkları yeri görmeden, inşaat malzemeleri arasında yürüyen öğrenciler engelleri aşıp okula ulaşıyor. Çocuklarının okula bırakmaya gelen veliler, karanlıkta gözleri ile takip edemedikleri çocuklarının sınıflarına ulaştığını ancak ayak seslerinden anlayabildiklerini söyleyerek, "Aylardan beri bu sıkıntılar yaşanıyor. Çocukların karanlıkta bir çukura düşüp yaralanması, ayaklarına demir veya çivi saplanması içten bile değil. Bütün girişimlerimize rağmen okul yanındaki inşaat sahası çözüme kavuşturulmadı" diye dert yandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!