İnşaat reklamına sanatsal bakış

Güncelleme Tarihi:

İnşaat reklamına sanatsal bakış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

İstanbul’da birbiri ardına yükselen site inşaatlarının reklamları, televizyonlarda 10 dakikada bir dönüp, billboardlara boy boy asıla dursun, Anadolu Yakası’nda yapılan "Buyaka" isimli proje, bu işe bambaşka bir bakış açısı getirdi.

İstanbul’un daha fazla tercih edilen Avrupa Yakası’nı geride bırakmak için, Anadolu Yakası’nın güzelliklerini bir adım öne çıkarmayı amaçlıyor. Bunun için de kendine sanatsal denebilecek bir yöntem seçmiş; fotoğraflarla dolu bir kitap hazırlamışlar.

500 FOTOĞRAFLA ANADOLU

Eskiden İstanbul’un yazlık mekanı olan Anadolu Yakası’nın tarihsel ve romantik birçok noktası Buyaka için hazırlanan kitapla tekrar hatırlatılıyor. İstanbullular Anadolu’da yaşamaları için Avrupa’dan çağırılıyor.

Eski çay bahçeleriyle Moda, şekerli yoğurduyla Kanlıca, Bahariye Caddesi’nden salına salına geçen tramvay, Altıyol Meydanı’nın vazgeçilmez buluşma noktası Boğa heykeli ya da denize nazır Haydarpaşa Garı kitabın içinde bulunan yüzlerce fotoğraftan sadece birkaçı. Bu mekanların fotoğraf çekimlerine başlanmadan önce farklı tarz ve yaştaki İstanbullulardan fikir alındı. İlke Erten (27) tarafından çekilen ve Anadolu yakasını anlatan bu fotoğraflar için iki ay harcandı, hiçbir kurgu yapılmadı. Binlerce kare arasından en iyi 500 tanesi seçilerek kitaba kondu. Zaten kitabın tamamı bu fotoğraflardan oluşuyor. Herhangi bir metin filan yok. Daha ziyade bir Anadolu Yakası albümü demek daha uygun olur.

Şirket, hazırladığı bu kitaplarla Avrupa yakasında yaşayan İstanbullulara Anadolu yakasındaki eskimeyen aşkları, tatları, farklı noktaları hatırlatmayı ve onları geri çağırmayı amaçlıyor. Kitapla ilgilenip sahip olmak isteyenler için: Tel: 0216 466 24 84, www.buyakaistanbul.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!