İnşaat işçisi Hakan Tek'in ölümünde üç firma sorumlu görüldü

Güncelleme Tarihi:

İnşaat işçisi Hakan Tekin ölümünde üç firma sorumlu görüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 14:37

İNŞAATTA  çalıştığı esnada, yüksekten düşen bir cismin başına çarpması sonrası hayatını kaybeden Hakan Tek ile ilgili İş Mahkemesi’nde açılan davaya bilirkişi raporu sunuldu. Raporda, işveren ve taşeron firmalarının yüzde 100 oranında kusurlu oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

İki çocuk babası Hakan Tek (29) 24 Mayıs 2014 günü yaşamını yitirdi. Ağaoğlu Maslak 1453 isimli projede Gündüz Mühendislik isimli taşeron firma adına çalışan Tek, 21. katta bulunan bir teleskopik direğin başına düşmesi sonrası olay yerinde can verdi.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Tek’in ölümü sonrası sorumlular hakkında hem ceza davası hem de hukuk davası açıldı. Tek’in geride kalan eşi Asiye Tek adına sorumlu firmalar adına Av. Şule Gökyay’ın İstanbul 2. İş Mahkemesi’nde açtığı davaya, mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporu sunuldu. Üç kişilik iş güvenliği uzmanından oluşan heyetin hazırladığı 23 Ocak 2017 tarihli.

TESPİT VAR ÖNLEM YOK

Raporda “Davalı asıl ve alt işveren müesseseler saptadıkları risklerin giderilmesini sağlamadıkları için kusurlu hareket etmişlerdir. Eğer saptanan risk

İnşaat işçisi Hakan Tekin ölümünde üç firma sorumlu görüldü

süresinde giderilmiş olsaydı kazanın meydana gelmesi mümkün olmazdı. Ancak açıklandığı üzere yüksekten malzeme vb. düşmeleri riskine karşı saptama yapılmış, önlem alınması ise sağlanmamıştır” denildi.

Haberin Devamı

ÜÇ FİRMA DA TAM KUSURLU

Raporda, asıl işveren Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş, alt işveren Gündüz Mühendislik Proje ve Tic. Ltd. Şti, ve alt işveren Öz Emek İnş. Taahhüt Emlak Turizm Taş. Şirketlerinin kusurlu olduğu belirtildi.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

 

BAKMADAN GEÇME!