İnşaat deyince akla Karadeniz insanı geliyor

Güncelleme Tarihi:

İnşaat deyince akla Karadeniz insanı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:36

İnşaat deyince akla Karadeniz insanı geliyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da 'İnşaat Fuarı'nın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İnşaat Fuarı Samsun'da hem iz bırakıyor hem de sektör dinamiklerine ve kente önemli katkı sağlıyor. İnşaat deyince de akla Karadeniz ve Karadeniz insanı geliyor" dedi.



Samsun'da yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı 2. Samsun İnşaat Fuarı açıldı. 83 firma ile 249 markanın yer aldığı fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.



İnşaat fuarının şehre büyük katkı sağladığını söyleyerek konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İnşaat Fuarı Samsun'da hem iz bırakıyor hem de sektör dinamiklerine ve kente önemli katkı sağlıyor. İnşaat deyince de akla Karadeniz ve Karadeniz insanı geliyor. Türkiye'de inşaat sektöründe olan yüz kişiden neredeyse doksanı Karadenizli. Çünkü Karadeniz'in o çilekeş insanlarının çoğu geçimini sağlayabilmek için inşaat sektöründe girmiş ve oralarda da büyük başarı göstermişler. Sizin anlayacağınız inşaat sektörünün başarılı büyük işadamlarının neredeyse yüzde 90'ı Karadenizli. Karadeniz'in göz bebeği olan Samsun'umuz da da böyle bir inşaat fuarının yapılması oldukça önemli idi. Büyük inşaat firmalarını Samsun'daki fuarda buluşturalım ve teşvik edelim istiyoruz. Ben inanıyorum İstanbul'da organize edilen bir fuar kadar Samsun'daki inşaat fuarları da büyük ses getirecek. Bunun için yapmamız gerekenler ne ise hepsini yapacağız" diye konuştu.



Ardından protokol tarafından fuar alanındaki standlar gezildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Fuarın sonunda Başkan Yılmaz ve Vali Şahin'in iş makinesinin sürücü koltuğuna geçerek ilk test sürüşünü birlikte yaptı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!