İnşaat devi 69 bin çalışanını işten çıkardı

Güncelleme Tarihi:

İnşaat devi 69 bin çalışanını işten çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 09:48

Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bin Ladin şirketinden yapılan yazılı açıklamada, daha önce ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin daha eklenmesiyle işten çıkarılanların sayısının 69 bine ulaştığı belirtildi. Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın müdahalesiyle 10 bin işçinin gecikmiş hak edişlerinin ödendiği kaydedilen açıklamada, firma tarafından yapımı devam eden projelerin mayıs ayı sonu itibarıyla sona ermesinin beklendiği ifade edildi.

Bin Ladin şirketinin alacaklarını tahsil etmesinin ardından ödemelerinde gecikme yaşanan diğer işçilerin hak edişlerinin de ödeneceği aktarılan açıklamada, 20 bin işçinin ise geciken ödemeler nedeniyle istifa ettiği bildirildi. Mekke'deki vinç kazası sonrası yaşadığı ekonomik krizden dolayı firma bünyesindeki işten çıkarmaların devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Mayıs ayı başlarında Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Mefrec el-Hakbani, 6 aydır maaş alamayan Bin Ladin şirketi çalışanlarının bu sorununu çözeceklerini açıklamıştı. Mekke'deki vinç kazası sonrası şirketin yeni ihalelere girmesinin yasaklanması ve yaptığı projelerin durdurulması nedeniyle zor günler geçirdiği aktarılarak, 85 yıllık inşaat şirketinin 77 bin çalışanını işten çıkardığı iddia edilmişti.

Mekke'de Harem'i genişletme projesi çalışmaları kapsamında Eylül 2015'te yaşanan vinç kazasında 109 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra soruşturma açılmış ve dava sonuçlanana kadar Bin Ladin şirketinin yeni ihalelere girmesi ve yöneticilerinin yurtdışına çıkması yasaklanmıştı. Mayıs ayında söz konusu yasak Kraliyet Divanı tarafından kaldırılmıştı.

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in babası Muhammed bin Ladin tarafından 1931 yılında kurulan ve şu anda 217 bin çalışanının olduğu tahmin edilen inşaat firması, başta Mekke Harem Genişletme Projesi, 601 metre uzunluğundaki Mekke Saat Kulesi Projesi, Riyad Havalimanı ve Riyad Faysalia Kulesi gibi büyük projeler olmak üzere birçok farklı çalışmaya imza attı. 

BAKMADAN GEÇME!