İnşaat bitti projeler iptal

Güncelleme Tarihi:

İnşaat bitti projeler iptal
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 01:25

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Şişli Likör Fabrikası’nın bulunduğu araziye yapılan 157 metre yüksekliğinde Quasar İstanbul gökdelenleriyle ilgili hazırlanan imar planlarıyla kentsel dönüşüme uğrayan Sulukule imar planları için iptal kararı verdi.

Haberin Devamı

ŞEHİR Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin açtığı davada Şişli Mecidiyeköy’deki endüstriyel miras değerindeki Likör Fabrikası’nın arazisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planı değişikliği İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından üçüncü kez iptal edildi.

2008 ve 2011’deki planlar tekrar onaylanınca meslek odaları iptal için İstanbul 5. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Bilirkişi incelemesi isteyen mahkeme, hazırlanan raporu dikkate alarak Likör Fabrikası’nın yerine dikilen gökdelenlerle ilgili hazırlanan imar planlarını iptal etti. Mahkeme gerekçesini, “Yüksek düzeyde dışsallık yaratma kapasitesine sahip plan değişikliklerinin bütüncül bir anlayışla ele alınmasının gerekmesine karşın, bu ilkeye uyulmadığı, plan ana kararlarını ve bütünlüğünü, donatı dengesini bozucu nitelik taşıdığndan, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varılmıştır” şeklinde belirtti.

Haberin Devamı

SULUKULE DE HUKUKA AYKIRI

İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen Sulukule imar planlarıyla ilgili mahkeme kararı çıktı. Mahkeme 14 Aralık 2011 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı ‘hukuka aykırı bularak iptal etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!