"İnönü'de yaşanan olayı Beşiktaş açıklamalıdır"

Güncelleme Tarihi:

İnönüde yaşanan olayı Beşiktaş açıklamalıdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 12:56

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hafta sonu İnönü Stadında yaşanan çelik copla taraftara saldırma olayı hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, yaşanan olayda devlet görevlilerinin bir zaafının olmadığını belirtirkenBeşiktaş'tan bir açıklama beklediklerini de belirtti: "Beşiktaş Başkanı konu hakkında açıklama yapmalıdır."

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş - Orduspor karşılaşmasında Protokol Tribünü'nden Numaralı Tribüne atlayan bazı kişilerin taraftarları çelik coplarla dövmesi olayı hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç açıklamasında ilk olarak yaşanan olayda devlet görevlilerinin bir zaafının bulunmadığını belirtti. "Yaşanan bu olayda devlet görevlilerinin, emniyet yetkililerinin bir zaafı söz konusu değildir. Orada yaşanan olay başka türlü bir olaydır. Bu olayın nasıl gerçekleştiği Beşiktaş tarafından açıklanmalıdır. Beşiktaş Kulübü Başkanı tarafından bir açıklama yapılmalıdır."

Saldırganların serbest bırakılması konusunda kamuoyunda gelişen tepkiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıç, 6222 sayılı yasanın Spor Bakanlığı tarafından değil hakim ve savcılar tarafından uygulandığının altını çizdi. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "6222'yi biz uygulamıyoruz Bakanlık olarak. Bu yasayı hakimler ve savcılar uygular. Nihayetinde 6222'den dolayı bizim yargılanmamız doğru değil. Neye göre karar verildiği incelenirse sanırım karar daha doğru anlaşılabilir. Yargının bağımsız olduğu bir ülkede de 'hakim ve savcı şu kararı vermelidir' demek benim haddim değildir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!