İnönü İlkokulu'nda 15 Temmuz sergisi

Güncelleme Tarihi:

İnönü İlkokulunda 15 Temmuz sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 14:32

İnönü İlkokulu'nda 15 Temmuz sergisi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta İnönü İlkokulu'nda 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergiyi gezen Belediye Başkanı Sami Aydın öğrencilere öğüt verdi.

Sivas İnönü İlkokulu'nda açılan sergide 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan başta Ömer Halis Demir olmak üzere tüm şehitlerin isimleri ve resimleri öğrencilere anlatıldı. Belediye Başkanı Sami Aydın de sergi ziyareti için okula gitti. Öğrenciler tarafından çiçekler ve 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganlarıyla karşılanan Başkan Aydın sergiyi öğrencilerle birlikte gezdi.

Okul Müdürü Mahmut Boyraz darbi girişimini öğrencilere anlatmak için sergiyi açtıklarını belirterek, "O gece ülkemizde; Ankara’da, İstanbul’da tankların önüne vatandaşlarımız siper olurken burada direnişin başında Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız vardı. Onlar Valilik balkonunda halkımızı selamlıyordu" dedi.

Belediye Başkanı Aydın ise öğrencilere seslenerek, "15 Temmuz gecesi sizlerin geleceğini karartmak isteyen, sizlerin ve ülkemizin önünü kesmek isteyen, hain girişime tanıklık ettik. O gün çok sayıda vatandaşımız canlarını sizler için feda ettiler. Nasıl ki; Çanakkale'de, Sarıkamış’ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimiz canlarını feda etmeselerdi bugün biz de bu ülkede huzur içerisinde yaşayamazdık.15 Temmuz’da bunlardan bir tanesiydi. Eğer hain darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı sizler bugün okullarda olamayacaktınız. Ve bize kucak açan bir ülke de olmayacaktı" dedi.

Daha sonra öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Aydın burada okul öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri için başlatılan ve toplam bin 750 lira toplanan kampanyaya 300 lira bağışta bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!