İnönü-Churchill görüşmesinin 75’nci yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İnönü-Churchill görüşmesinin 75’nci yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:30

İnönü-Churchill görüşmesinin 75’nci yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde 2'nci dünya savaşı sırasında Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in görüşmesinin 75’nci yıldönümü kutlandı.
Yenice Mahallesi’ndeki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan etkinliğin ardından bando eşliğinde yürüyüşe geçen protokol, İnönü-Churchill Barış Parkı Salonu’nda düzenlenen programa katıldı. Kortejin İnönü-Churchill Barış Parkına geçişi esnasında güzergah üzerinde bulunan bir evin terasından yaşlı bir kadın ise elinde tuttuğu Atatürk portresi ile yürüyüşe katılanları selamladı.
30 Ocak 1943'te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in buluşması ile Türkiye’nin 2'nci dünya savaşına girmediğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Yenice’nin iki büyük dünya savaşında iki önemli toplantıya ev sahipliği yaptığını söyledi. Daha sonra 2’nci Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki ve İngiliz Büyükelçiliği’ndeki casusluk olayını anlatan ‘5 Parmak’ isimli 1952 yapımı filminin gösterimi yapıldı.
Filmin gösteriminin ardından görüşmenin yapıldığı Beyaz Vagonu gezen protokol üyelerinin anı defterini imzalayıp fotoğraf çektirmesiyle program son buldu.

 FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!