İnoksan’dan 2 milyon Euro’luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

İnoksan’dan 2 milyon Euro’luk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 13:01

İnoksan’dan 2 milyon Euro’luk yatırım

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)-İNOKSAN Mutfak A.Ş. Genel Müdürü V. Emre Varlık, üretim kapasitesini artırmak için fabrika bünyesine yeni cihazlar aldıklarını söylerken, “Tüm makineler ile birlikte toplamda yaklaşık 2 milyon Euro’luk yeni yatırım ile üretim gücümüze güç kattık” dedi.

Endüstriyel mutfak sektörünün lideri İnoksan; Ekonomi Bakanlığı’nın “Türkiye’den dünya markaları yaratmak” amacıyla uyguladığı Turquality programı kapsamında, 5 yıllık Gelişim Yol Haritası’nda yer alan hedeflerini adım adım gerçekleştiriyor. Ar-Ge Merkezi olmanın verdiği üstünlükle özgün ürünleri için çalışan İnoksan, tasarımlarıyla da dünya pazarında farkını ortaya koymaya başlıyor. ABD’de bütün testleri başarıyla geçen ürünler, bugünlerde Çin kapılarını zorluyor. 300.000 dolara mâl olacak CQC testleri başladı ve İnoksan bu noktada ürünlerine oldukça güveniyor.

 “Yeni pazarlarda ürün talebini karşılamak ve talebi sürekli kılmak için şimdi de kapasite artırma zamanı…  Zamanında teslimat ve kalitede istikrar İnoksan’ın vazgeçilmezi” diye konuşan İnoksan Mutfak A.Ş. Genel Müdürü V. Emre Varlık, “Bu nedenle bütçelenen yatırım genel kurulda onaylandı. 2925, 2919 ve 2914 NACE kodlu ürünlerde yüzde 250 ile yüzde 400 oranlarında kapasite artışları gerçekleştiriliyor. Bu gruplardaki ürünler, ülkemiz açısından da stratejik, katma değeri yüksek ürünler grubunda yer alıyor” dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN YENİ CİHAZLAR ALINDI

Endüstriyel mutfak sektöründe teknolojik yatırımın önemine inanan İnoksan, kendini bu yönde geliştirmeye devam ediyor. İnoksan Mutfak A.Ş. Genel Müdürü V. Emre Varlık, üretim kapasitesini artırmak için fabrika bünyesine yeni cihazlar aldıklarının da bilgisini veriyor.  Varlık, “Endüstriyel mutfak sektörü sürekli gelişen ve gastronomi sektörüyle dirsek temasında olması gereken bir sektör. Bu sebeple bizler İnoksan olarak markalarımızı sürekli geliştirerek güncel tutuyor ve kullanıcılarımızın yenilikleri öncelikle bizden görmesini sağlıyoruz. Yılın ilk çeyreğini oldukça başarılı rakamlar ile kapattık. Yeni yatırımlar için önümüz hep açık. Yenilikçi ve her daim kusursuz hizmet anlayışımızdan ödün vermeden üretim kapasitemizi artırmayı hedefledik. Bu doğrultuda; paslanmaz sac kesim makinesi Lazer, paslanmaz sac delme ve form verme makinesi Punch ve Abkant, paslanmaz saca otomatik form verme makinesi Otomatik Büküm Merkezi (P2), montaj hatları sonunda montajı biten cihazların güvenlik testlerini gerçekleştirmek için Test Cihazı, üretilen cihazlarda paslanmaz yüzey üzerine sembol, şekil, isim, marka vs. uygulama yapabilmek adına Markalama makinesi ve son olarak kesim operasyonu sonunda kesim yüzeylerinde kalan çapakları gidermek için Çapak Alma makinesi yatırımlarını gerçekleştirdik. Tüm bu bahsi geçen makineler ile birlikte toplamda yaklaşık 2 milyon  Euro’luk yeni yatırım ile üretim gücümüze güç kattık” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!