İnkâr / Eddi Anter

Güncelleme Tarihi:

İnkâr / Eddi Anter
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 12:10

Hayat denilen rüyadan uyanınca ya da aradığın cevaplar ‘sen’de saklı!

Haberin Devamı

Sağlıklarında evli bir çift olan Evren ve Cihan çifti, ölümden sonra yedi ayrı boyutta birlikte bir gezintiye çıkarr ve hem aradıkları sorulara verilen cevapları dinler, hem de dünyadaki deneyimleriyle karşılaştırıp, bir üst bilinç seviyesine doğru ilerlerler. Öykünün en hoş yanlarından biri ise aynı Dante’nin İlahi Komedya’sında olduğu gibi her durakta tarih sayfasından bir başka ünlü isimle karşılaşır, tarihin gördüğü en önemli filozoflar, din büyükleri, bilim adamları, sanatçılar, devlet adamları insanoğlunun en kadim sorusuna verdikleri cevapları, uygarlığa yaptıkları katkılarla selamlarlar onları.

 

İki ruh, İrfan ve İlim Bilinci Durağı; Varlık Tepesi, Bolluk Dağı ve Bereket Durağı; İnanç Duvarı ve Maneviyat Durağı; Melekler Alemi; Aşk Köprüsü; Hakikat Durağı adlı farklı boyutlarda giderek yükselerek dolaşırken hem hayatın hem de aşkın sırrına vakıf oluyorlar.

Haberin Devamı

Eddi Anter, makale ve öyküleri birçok gazete ve dergide yayımlanan, yayımlanmış üç romanı da çok satanlar listesinde kalan bir yazar. Eddi Anter, İnkâr’da;  kendi manevi arayış yolunda bulduğu cevapları okuyucusuna aktarmayı, onu da kendi arayışına çıkartmayı hedefliyor. Kitap bu anlamda, kendi arayışına çıkmak isteyenler için pek çok ipucu içeren bir rehber olma niteliğine de sahip. Çıkış noktası ise aslında son derece basit: “Her şeyin kaynağı sensin, aradığın cevap içinde, başka yerlerde aramayı bırak, dönüp içine bak.”

 

İnkâr, her şeyden önce bu dünyada neden var olduğumuza dair sorduğumuz sorulara nasıl cevap aramamız gerektiğinin ipuçlarını veriyor ve “Her şeyin kaynağı sensin, aradığın cevap içinde, başka yerlerde aramayı bırak, dönüp içine bak,” diyor. Ve bizi aslında doğduğumuz an bilincimizde yer alan ancak yaşadıkça aklımız ve egomuzla silmeyi başardığımız bu bilgiyi artık inkar etmemeye çağırıyor.

“Ya sen ne yapıyorsun? Ayakta uyuyorsun, uyuduğundan dahi haberin yok. Öldüğünde mezarından uyanacak ve her şeyin bir rüya olduğunu anlayacaksın… Aynı, rüyanda ölünce yatağında gözlerini açıp uyandığın gibi…”

Haberin Devamı

İnkâr, okudukça ruhu sağaltan, ona ferahlık katan, şu hızlı hayatın içinde bir an durup düşünmemize neden olan, ideal bir başucu kitabı…

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!