İngiltere’nin en büyük yasadışı cephanesi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en büyük yasadışı cephanesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 16:54

İngiltere’nin Suffolk bölgesinde, Mahalle Heyeti Başkanı James Arnold'un ailesi ile birlikte yaşadığı evde; aralarında anti-tank füzelerinin de bulunduğu toplam 463 yasadışı silah ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Arnold’un evinde bulunan silahların ülkede ele geçirilmiş en büyük yasadışı silah cephanesini oluşturduğunu açıkladı.

Arnold’un evinde bulunan cephane ile ilgili soruşturmayı yürüten Başkomiser David Skevington, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında; “Şu anda Arnold’un sadece bir koleksiyoner ya da kronik bir istifçi olduğuna inanıyoruz. O pul biriktirir gibi silah biriktiriyordu” dedi.

Arnold’un cephanesi, 49 yaşındaki adam hakkında yapılan bir aile içi şiddet suçlamasını araştırmak üzere evine gelen ve onun yasal bir lisans yardımıyla satın aldığı 19 silaha el koyan polis memurları tarafından keşfedildi.

İngiltere’nin en büyük yasadışı cephanesi


Polisin Arnold Ailesi'nin evinde yaptığı aramanın toplamda 27 gün sürdüğü açıklandı.

Yetkililer, Arnold silah koleksiyonu ortaya çıktıktan sadece 3 ay sonra kansere yenik düşerek hayatını kaybettiği için onun 'bu kadar çok silahı neden biriktirdiği' ile ilgili soruları cevaplamadığını söyledi.

Başkomiser Skevington, “O bize sadece silahları yıllar önce bulduğunu ve güvende olduklarına emin olmak için onları depoladığını söyledi. Yaptığımız soruşturmalarda onun suç işleme ya da terörizme destek vermek gibi bir niyetinin olmadığını gördük” dedi.

Arnold’un sahip olduğu yasadışı silahların küçük bir kısmını temin ettiği tespit edilen Anthony Buckland isimli silah kaçakçısı, tutuklanıp çıkartıldığı mahkemede 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cephanenin geri kalanının nasıl Arnold’un eline geçtiği ise halen bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!