İngiltere'deki patlama sonrası yalan haberler yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 07:27

İngiltere’nin Manchester kentinde, Manchester Arena’da gerçekleştirilen Ariana Grande konserinin bitimindeki patlama anı kameralara da yansıdı. Fakat bu korkunç videoyla birlikte maalesef yalan haberler de yayılıyor. Hem gazetelerde, hem sosyal medyada...

Haberin Devamı

Gerçekliği doğrulanan videoda önce patlama sesi duyuluyor. Sonra da insanların çığlıklarla konser salonunu terk ettiği görülüyor.

Yalan olduğu kanıtlanan haberler ise İngiliz medyasına yansımaya devam ediyor. Örneğin Daily Mail gazetesinin ana sayfasına da yansıyan bu fotoğraftaki kravatlı genç iddia edildiği gibi konserde değildi.

İngilteredeki patlama sonrası yalan haberler yayılıyor

İngilteredeki patlama sonrası yalan haberler yayılıyor

Yalan haberin kaynağı, annesi olduğunu iddia eden bir hesabın attığı tweet... İşin aslı bu genç, "ReportOfTheWeek" ismiyle Youtube'da program yapan bir oyuncu.

Haberin Devamı

Daily Express gazetesi ise yine yalan bir tweet'e dayanarak saldırının ardından Manchester'daki Oldham Hastanesi yakınlarında silahlı bir saldırganın görüldüğünü duyurdu. Aslında böyle bir saldırgan yoktu. Yalnız olduğu belirtilen terörist konser salonundaki saldırıda ölmüştü.

İngilteredeki patlama sonrası yalan haberler yayılıyor

Ünlü şarkıcı Ariana Grande'yi yaralı halde gösteren fotoğraf da insanları yanıltmayı amaçlayarak yayılıyor. Zira bu fotoğraf aslında iki yıl önce bir film setinde çekilmişti.


 

Aynı şekilde, saldırı sonrası kaybolduğu belirtilen çocuklardan bazılarının fotoğrafları da gerçeği yansıtmıyor. Örneğin bu çocuk saldırı sırasında orada değildi. Fotoğrafı, Down Sendromlu çocuklar için hazırlanan bir katalogdan alınmış.


İşte konser salonundaki görgü tanıklarının ifadeleri (Bunların tamamı gerçekliği doğrulanmış ifadeler):

Yaşananları 'Savaş filmi sahnesine' benzeten görgü tanığı Andy Holey, patlamanın etkisiyle yere düştüğünü söyledi ve "Ayağa kalktığımda etrafa baktım, her yerde cansız bedenler vardı. 20-30 tane gördüm sanırım. Ölü olduklarını söyleyemem ama ölü gibiydiler" dedi.

Haberin Devamı

Kızıyla konsere giden bir diğer görgü tanığı da, "Ariana, 'Güle güle Manchester! dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

Annesiyle ilk kez bir konsere geldiğini söyleyen görgü tanıklarından Evie Brewster, "Ariana Grande son şarkısını tam bitirip sahneden inmişti ki büyük bir patlama sesi duyduk. Binlerce kişi çığlık çığlığa çıkışa koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerini duyuyorduk. Korkutucuydu" dedi.  

Daily Mail’e konuşan 22 yaşındaki Majid Khan, “Bomba gibi büyük bir patlama oldu. Herkes paniğe kapıldı. Hepimiz arenadan çıkmaya çalışıyorduk” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

10 ve 12 yaşındaki iki kızıyla konsere giden baba Shaun Hunter, Times of London gazetesine patlama anını şöyle anlattı: “Patlama yaşanınca çıkış tarafında büyük bir izdiham oldu. Bir adamın yaralı kızını taşıdığını gördüm.”

22 yaşındaki Robert Tempkin ise “Herkes çığlık atıp koşuyordu. Yerde montlar ve telefonlar vardı. Herkes her şeyini bırakıp koştu” dedi.

İngilteredeki patlama sonrası yalan haberler yayılıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!