İngiltere'de ırkçılık olaylarına tepki büyük

Güncelleme Tarihi:

İngilterede ırkçılık olaylarına tepki büyük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 12:26

Pazar ve Çarşamba akşamı önce lig ardından kupa maçında karşı karşıya gelen Chelsea ile Manchester United karşılaşmasına bir kez daha ırkçılık damga vurdu.

Haberin Devamı

Hafta sonu oynanan maçta hakem Clattenburg verdiği hatalı kararların yanı sıra, Chelsea’den Obi Mikel’e “maymun” dediği iddia edilerek, İngiltere Futbol Federasyonuna şikâyet edilmişti. Obi Mikel’in yanı sıra Fernando Torres’e de hakaret ettiği söylenen hakeme 4 gün sonraki maçta sahip çıkan ise Manchester United taraftarları oldu.

Clattenburg için ManU taraftarları “hakem, lider, kahraman” ve “Chelsea, Pazar gününden bu yana ırkçılığa karşı” pankartları açtı.

Chelsea taraftarları, “ırkçı hakeminiz nerede” sloganlarıyla tribünlerdeki yerini alırken, Manu cephesinden ise cevap bir kez daha gecikmedi, “ırkçı kaptanınız nerede?”

Uzun zamandır ırkçılıkla mücadele eden ve bu yolda birçok önemli kampanyaya imza atan İngiliz Federasyonu ortaya çıkan bir görüntüyle daha şok oldu.Karşılaşma esnasında Manchester United’ın genç golcüsü Danny Welbeck’e doğru “maymun” hareketi yapan Gavin Kirkham adındaki taraftar yeşil sahalara bir kez daha gölge düşürdü.

Haberin Devamı

Stamford Bridge'de oynanan maçta Kirkham’ın yaptığı bu nahoş hareket foto muhabirlerinin objektifinden kaçmazken, Chelse Kulübü olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve her türlü ayrımcılığın kaldırılması için verilecek her türlü cezaya destek vereceklerini açıkladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!