İngiltere’de en çok kazandıran alan tıp

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de en çok kazandıran alan tıp
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 09:17

İngiltere’de Mali Çalışmalar Enstitüsü’nün (IFS) üniversite mezunlarının kazançları üzerine yaptığı araştırmaya göre ailesinin maddi durumu iyi olanlar, mesleki hayatlarında daha çok kazanıyor. Üstelik aynı okul ve bölümden mezun olsalar bile bu durum değişmiyor. Genel olarak en çok kazandıran alanlar ise tıp ve iktisat.

Haberin Devamı

IFS, 260 bin lisans mezununun 10 yıllık anonim vergi verilerini inceledi. Mezunların alan ve üniversite bazında ne kadar kazanç elde ettiklerini hesapladı. Buna göre en çok kazandıran alan yıllık ortalama 71 bin 580 dolar brüt kazançla tıp olurken, onu 57 bin dolarla iktisat ve 38 bin 700 dolarla mühendislik takip etti. En düşük kazancın ise 33 bin 240 dolarla sosyal bilimlerde olduğu belirlendi.

Araştırmada kadın ve erkeklerin maaşları ayrı ayrı incelendi. Kadınların en çok kazandığı alan 64 bin 600 dolar ile tıp olurken, kazançlarda cinsiyet eşitsizliği de göze çarptı. İncelemeye alınan tüm alanlarda kadınların erkeklere oranla az kazandığı görüldü. Kadınların ortalama yıllık kazancı yaklaşık 39 bin dolarken, erkeklerinki ise 43 bin dolar civarında oldu. Öğrencilerin hangi okuldan mezun oldukları da kazançları belirleyen önemli faktörler arasında yer aldı. Oxford, Cambridge, Harvard ve London School of Economics gibi prestijli üniversitelerden mezun olanların daha çok kazandığı tespit edildi. Aynı üniversite ve bölümden mezun olanlar arasında, ailesinin maddi durumu iyi olan öğrencilerin yüzde 10 daha fazla kazandığı belirlendi.

Haberin Devamı

İngiltere’de en çok kazandıran alan tıp

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!