İngiltere'de birinci Stoner

Güncelleme Tarihi:

İngilterede birinci Stoner
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 11:49

Moto GP Britanya Grand Prix'sini Honda'dan Avustralyalı sürücü Casey Stoner kazandı.

Haberin Devamı

Bu yıl 4. yarışını kazanan Avustralyalı sürücü Dünya Şampiyonası genel klasmanında da liderliğe yükseldi. Son Dünya Şampiyonu Jorge Lorenzo ise geçirdiği kaza sonucu yarışı tamamlayamadı.

Moto GP Britanya Grand Prix'si yoğun yağış altında geçildi. Yarışa pole pozisyonunda başlayan isimse Casey Stoner'dı. Startla birlikte Dünya Şampiyonası lideri Jorge Lorenzo ilk sıraya yerleşti. Stoner yarışın başlamasının ardından önce Lorenzo'ya ardından takım arkadaşı Andrea Dovızioso'ya geçildi. Ancak sezonun son 2 yarışını kazanan Avustralyalı sürücünün liderliği ele geçirmesi fazla uzun sürmedi. 2. turda liderlik koltuğuna oturan Stoner finişe kadar geçilmedi ve bu sezonki 4., kariyerindeki 27. zaferini elde etti. Stoner bu galibiyetle dünya şampiyonasındaki puanını 116'ya yükseltti ve liderliğe yerleşti. Honda takımıysa 2003 yılından bu yana ilk kez üst üste 3 yarıştan birincilikle ayrılmış oldu.

Haberin Devamı

Silverstone'da 20 tur üzerinden geçilen yarışta ikinciliğiyse bir başka Honda sürücüsü Andrea Dovizioso elde etti ve bu yıl 2. kez podyuma çıktı. 8 gün önce Katalunya'da antrenman seansında geçirdiği kazanın ardından köprücük kemiği kırılan Colin Edward ise, 3. olarak 2 yıllık bir aranın ardından podyuma çıkma sevinci yaşadı.

Britanya Grand Prix'sinde günün en şanssız takımıysa Yamaha'ydı. 8. turda Yamaha sürücülerinde önce Ben Spıes, ardından da şampiyona lideri Jorge Lorenzo düşerek yarış dışı kaldı. Lorenzo geçirdiği bu kazanın ardından hem dünya şampiyonasında liderlikten indi hem de 25 yarıştır devam eden ilk dörtte finiş görme serisi sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!