İngiltere'de bir Türk Kraliçe'nin kuğusunu yedi

Güncelleme Tarihi:

İngilterede bir Türk Kraliçenin kuğusunu yedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 01:43

İngiltere’de ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe’ye ait olduğunu bilmeyen bir Türk bir kuğuyu kesip, pişirip yedi. Polis evini bastı, kuğunun kalanını buzdolabında buldu. Hasan Fidan, "Çok lezzetliydi. Kraliçe'nin olduğunu bilmiyordum" dedi

Haberin Devamı

Kestiği kuğuyu çantasına koyarken fotoğraflanan 46 yaşındaki Hasan Fidan kuşun kuğu olduğunu bilmediğini söyledi. İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, bir tanık tarafından polise ihbar edildikten sonra tutuklanan Fidan, 110 sterlin (yaklaşık 500 lira) para cezasına çarptırıldı. Ülkedeki tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri Kraliçe’ye ait olduğundan ve avlamanın yasak olduğundan habersiz Türk, "Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Üzgünüm" dedi.

TADI ÇOK İYİYDİ

2006'dan beri İngiltere'de yaşadığını ve işsiz olduğunu belirten Fidan "Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçeye ait olduklarını bilmiyordum. Herkesten özür diliyorum” dedi. Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da "Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de 'Evet' dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı" dedi. Olayın fotoğraflarını çeken görgü tanığı 64 yaşındaki Bob Morris ise mahkemede, "Görüntü çok sarsıcı ve rahatsız edici olmasına karşın fotoğraflarını çektim. Olaydan yaklaşık 100 metre uzaktaydım. Kırmızı ceketli adam zıpladı ve kuğuyu yakaladı. Bıçağını çıkarıp kafasını kesti. Gördüklerime inanamadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!