İngilizce’nin tahtına İspanyolca göz dikti

İzmir’de Şair Eşref Bulvarı’nda 12 dilde eğitim veren OBEM Eğitim Merkezi, kuruluşundan bu yana sıradışı bir profil çiziyor.

Haberin Devamı

Klasik dershane kavramının çok ötesinde bir yapıya sahip olan merkez, Moscow, Frankfurt, Paris, Madrid, Athens, Rome, Tokyo, Shanghai, New York gibi sunduğu dil seçeneklerine göre isimler taşıyan 17 eğitim salonu, VIP odası, en yeni filmlerin gösterildiği sinema salonu, modern oturma gruplarıyla donatılmış dinlenme alanları, günün stresini atmayı sağlayan tuzlu su akvarumu ve göz yormayan aydınlatmasıyla dikkat çekiyor. Genel Müdür Burak Emert, “Şık ve ferah tasarımlı dekorumuzla öğrencilerimizi klasik dershane ortamından uzaklaştırmak istedik. Herkes ortamı çok keyifli buluyor. Öyle ki, derse 1-2 saat önce gelen kursiyerlerimiz bile var” diyor. Emert’le hem OBEM’i hem de iş dışı yaşamını konuştuk...

· Kaç dilde eğitim veriyorsunuz?
12 dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Japonca, Yunanca, Çince, Hollandaca, Arapça, Portekizce) Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim veriyoruz. İzmir’de bu anlamda tekiz.
· En çok ilgi hangisine?
İngilizce hala en çok talep edilen dil konumunda. Onu, İspanyolca ve İtalyanca takip ediyor. Japonca ve Çince’ye de büyük ilgi var.
· İspanyolca’nın bu kadar parlamasının altında ne yatıyor?
Çünkü dünyada 50’den fazla ülkede konuşuluyor. Özellikle ABD’ye gidenler, ikinci dil olarak, bu ülkede yaygın konuşulan İspanyolca öğrenmek istiyor. Üniversite öğrencileri, Erasmus’la yurtdışına çıktıklarında bu dile ihtiyaç duyuyor. Yeni bir dil öğrenip onu CV’sine ekleyerek kariyerini daha üst düzeye taşımak isteyenler de olabiliyor.
· Yeni şubeler olacak mı?
Yılda yaklaşık 900 kursiyerimiz oluyor. Bir özel okul kapasitesi kadar hizmet veriyoruz. Bu nedenle İzmir’e yeterli olduğumuzu düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte yakın çevrede 2-3 şube açma planımız var. Orta Anadolu, Doğu Anadolu’dan franchising teklifleri var ama sıcak bakmıyoruz.
· Hedefte başka projeler var mı?
İnşaat, gıda ve hizmet içinde bulunmak istediğim sektörlerden. Ancak, OBEM şu anda zirveye oynarken başka sektörlere atlamak için erken diye düşünüyorum.

OTOMOBİL

Haberin Devamı

İç konfor çok önemli
· İlk arabam Renault Flash’tı. Şimdi Honda Cip kullanıyorum.
· Otomobil kullanmak benim için bir hayat stili, çok seviyorum.
· Araba alırken en önem verdiğim unsur iç konfor. Rahat etmeli, kendimi bulmalıyım.
· Sadece kullananlardan değilim. Ufak-tefek arızalara müdahale edebilirim. Lastiği çabuk değiştiririm.

BESLENME

Haberin Devamı

Kapuskadan hoşlanmam
· Pazar günleri hariç kahvaltıyla aram pek yok. O zamanı uykuda değerlendirmeyi tercih ediyorum.
· Kahvaltıda olmazsa olmazım simittir. Arabama atlar, Karşıyaka Aksoy’daki simitçimden sıcak sıcak alır, tulum peyniriyle yerim.
· Öğlen yemeğim o günkü programıma ve ruh halime bağlıdır. O anda canım ne çekerse gider ondan yerim. Ancak, saati iş yoğunluğuma göre değişir.
· Akşamları evdeysem eşimin yaptığı, sevdiğim sağlıklı yiyecekleri tüketirim. Dışarıdaysam yine psikolojime bağlı olarak karar veririm.
· En çok hünkarbeğendiyi severim. Sevmediğim tek yemek ise kapuska.
· İtalyan ve Çin mutfaklarından hoşlanırım.
· Ara sıra mutfağa girip makarnanın üzerine soslar denerim.

TATİL

Haberin Devamı

Vazgeçilmezim Amerika
· Yılda 5-10 gün ayırmaya çalışıyorum.
· Yurtiçinde yazın Bodrum’u, kışın Marmaris’i tercih ediyorum. Yurtdışında ise vazgeçilmezim ABD. Avrupa’yı da gezmeye çalışıyorum.
· Hafta sonu kaçamakları da yapıyoruz. Ama ben onları tatilden saymıyorum. Benim için dinlenmeden öte yorgunluk oluyor.
· Çeşme’de yazlığımız var. Oraya da gidiyoruz. Ama Çeşme benim için değerini kaybetmeye başladı. Bodrum’dan yazlık planım var.

HOBİ

Sinema salonumuz var
· En büyük hobim arabalar, sonra müzik. Gitar ve piyano çalıyorum.
· Tüplü dalıştan zevk alıyorum. Batıkları ve çevrelerindeki zenginlikleri görmek beni rahatlatıyor. Ancak iş yoğunluğundan 1.5 senedir yapamıyorum.
· Film izlemekten de hoşlanıyorum. Evimin bir odasını, beyazperdesi ve üç boyutlu projeksiyonu olan sinema salonuna çevirdim. Bin 500 civarında DVD arşivim var.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Başarı...

TOPLANTI

1 saati geçmez
· Benim de katıldığım toplantılarımız ayda bir olur, 1 saati geçmez.
· Ana konuları görüşüp, direkt çözüme yönelik çalışırız.
· Toplantıda herkes eşittir. Beni de arkadaşları olarak görmelerini isterim. Bu sayede sorunlar daha samimi dile getirilir ve çözümlenir.

MODA

5 dakikada alır çıkarım
· Bulunduğum ortama göre giyinirim. En şık kişi olmaya çalışırım.
· Alışverişimi kendim yaparım, çabuk karar veririm, 5 dakikada işimi bitirir çıkarım, kendime yakışanı alırım.
· Renk tercihim psikolojime bağlı. O gün kendimi biraz daha çarpıcı göstermek istiyorsam daha renkli giyinirim. Yok, arka planda kalacaksam daha koyu, mat renkleri tercih ederim.
· Özel hayatımda ise elimden geldiğince renkli giyinmeye çalışırım. Turuncular, morlar, parlement mavisi vazgeçilmezlerimdir.
· Her erkek gibi siyah ve beyaz takıntısı bende de var.

MEKAN

Haberin Devamı

Önceliğim saygıdır
· İzmir’de ‘Vazgeçilmez’ dediğim pek fazla yer yok. Marrakech, Swissotel, Paparazzi, Kitchenette en beğendiğim mekanlar.
· Bir mekanı seçerken önce çalışanların konuklarını nasıl karşıladıklarına bakarım. Mekanı gösterenin çalışanları olduğuna inanırım. Önceliğim saygıdır. Yemeğin çeşidi, lezzeti sonra gelir.

SPOR

Playstationla sınırlı
· Sporla ilgim playstation oynamakla sınırlı.
· Evde koşu bandı ve bisiklet var ama çamaşırlık niyetine kullanıyorum.
· Normalde tenis oynamayı, koşmayı, bisiklete binmeyi severim ama şu aralar hiçbirini yapmıyorum. Tamamen üşengeçlikten.
· Oysa, triatlonda 800 kişi arasında yedinciliğim var.
· Beşiktaşlıyım, Karşıyaka’ya da sempati duyuyorum.

KARİYER

İletişim mezunuyum
· Karşıyaka Cumhuriyet (ilkokul), Çamlaraltı (ortaokul), Çakabey (lise) ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okudum.
· Ne yazık ki o yıllarda İzmir’de iletişim mezunlarına çok fazla iş imkanı yoktu. İstanbul’a gitmek gerekiyordu. İzmir’e hasta biri olarak mesleğimi yapmaktan vazgeçip ticarete atılmaya karar verdim.
· Üniversitede okurken yaz tatillerinde ofis boy olarak başlayıp sonra ders verdiğim ortaokul öğretmenimin dil kursundan yola çıkarak bu işte karar kıldım.
· İngilizce öğretmenliği yapan teyzem Tulu Öbüt’le 2006’da OBEM Eğitim Merkezi’ni kurdum. O günden beri genel müdür olarak görev yapıyorum.

TEKNOLOJİ

Teknomarketleri gezerim
· Çok keyif aldığım bir alan. Elimden geldiğince  yeni çıkan tüm teknolojik aletlere sahip olmaya çalışıyorum.
· Teknoloji mağazalarını gezmekten keyif alıyorum.
· Twitter’da yokum, Facebook’ta hesabım var ama aktif değilim.

GÜNE BAŞLANGIÇ

Uyku benim için önemli
· Hafta içi 24.00 gibi yatar, 7.30-8.00’de kalkarım.
· Uyku çok önemli. Zihin yoğun çalışıyorum. Beynimi dinlerdirmem şart.
· 09.00-09.15 gibi evden çıkarım. Aradaki sürede kişisel bakımımı yapar, o günkü programıma göre kıyafetimi seçer, eşimle kısa sohbet ederim.

SADIK DOSTLAR

Köpeğim olsun istiyorum
· İşyerimde dört akvaryumum var. Karşısına oturduğunuzda stresi üzerinizden çekiyor, rahatlatıyor.
· Ayrıca, köpeklere çok büyük tutkum var. İleride müstakil eve taşınınca bahçede bir tane olsun istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları