İngiliz olduğum için gururluyum

Güncelleme Tarihi:

İngiliz olduğum için gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 13:49

83 yaşında bir genç! Evet, aklımdan geçen cümle de tam olarak bu! Görünen o ki, Joan Collins, yaşlanmayı reddediyor. Yaşamını Hollywood-Londra arasında mekik dokuyarak geçiren ünlü İngiliz yıldızın keyfi de sağlığı da yerinde. Ama halen geçen perşembe günü yapılan ve İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının çıktığı referandumun etkisinde. Collins, Amerika’da Kelebek için Daphne Barak’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Tüm dünya, özellikle de yatırımcılar, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının endişesini yaşıyor. Aklıma Joan Collins geliyor. Acaba 10 yıldan uzun zamandır tanıdığım İngiliz oyuncunun bu konudaki görüşü ne? Hemen arıyorum, randevulaşıyoruz. O buluşmada anlıyorum ki kendisi bu duruma çok farklı bir pencereden bakıyor.
Oyunculuğunun yanı sıra güçlü bir işkadını olan Collins, referandum sonucundan dolayı endişelenmiş görünmüyor:
“Endişelenmek mi? Hayır, asla... Hem de hiç endişeli değilim. İngilizler güçlü bir toplumdur. Bugüne kadar birçok zorlukla karşılaştık ama her seferinde dünyaya kim olduğumuzu gösterdik. İngiliz olduğum için gururluyum.”

İngiliz olduğum için gururluyum


REFERANDUM SONUCUNA BİZ HİÇ ŞAŞIRMADIK

Eşi Percy de ona katılıyor. Ekonominin, ilk şokun atlatılmasından sonra süratle düzene gireceği görüşünde:
“Joan insanlara oy verme konusunda sürekli cesaret verdi. ‘Ne için verirseniz verin ama oy verin’ dedi. İnsanlarla konuştukça da kararın Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde olacağını hissettik. Joan’ın birçok hayranı var.
Bu kararın çıkacağını görecek kadar fazla insanla iletişim halindeydi. Dolayısıyla biz sonuca şaşırmadık.”


BU İLİŞKİYE KİMSE 
ŞANS TANIMIYORDU

Joan Collins ve genç eşi Percy’yi az önce de belirttiğim gibi uzun süredir tanıyorum. 14 yıldır evliler. Ve aslına bakacak olursanız, Collins’in diğer arkadaşları gibi ben de başlangıçta bu ilişkiye hiç şans vermemiştim.
Özellikle yıldırım aşkı yaşamaları ve çok kısa süre içinde bu ilişkili dünyaya ilan etmeleri tipik bir “halkla ilişkiler” çalışması gibi görünürken!
İş konuşmak için onlarla ilk kez Londra’da bir araya geldiğimde bu fikrim değişti. Percy hem Joan’a gerçekten sırılsıklam aşık bir adam hem de iyi ve güvenilir bir iş ortağıydı. Aynı zamanda zeki ve kibardı.
O zamandan bu yana fikrim hiç değişmedi. Bir belgesel, bir yardım gecesi ya da benzer sebeplerle onlara ulaştığımda Percy her zaman eşi ve evlilikleri hakkında sıcak açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

İngiliz olduğum için gururluyum

 

Haberin Devamı

EŞİ 32 YAŞ KÜÇÜK

Aslında evliliğe önyargılı yaklaşılmasına şaşırmamak gerek. Sonuç olarak tam 32 yaşlık bir fark söz konusu.
Ama Joan Collins söylenenlere, felaket beklentilerine gülüp geçiyor:
“Arkadaşlarım başlarda çok endişeliydi. Ama Percy ile tanışınca ve ona aşık olduğumu görünce... Bunun ciddi bir şey olduğunu ve sonunda hayatım boyunca aradığım insanla karşılaştığımı anladılar. İkimiz de sahip olduğumuz şeyden dolayı mutluyuz. Gerçek aşk. O ve aşkı her zaman benim yanımda...”

İngiliz olduğum için gururluyum

 

KARDEŞİMİN KANSER OLDUĞUNU KEŞKE DAHAÖNCEDEN BİLSEYDİM

Joan Collins, birkaç ay önce kız kardeşi Jacky’yi kanser nedeniyle kaybetti. O oönemde de en büyük destekçisi eşi Percy’di.
Aslında yazar olan kız kardeşi ile ünlü oyuncu arasında karmaşık bir ilişki vardı.
Ona en son Los Angeles’ta bir otelde kardeşini gördüğümü söyledim. Yeni kitabından bir bölüm okuyacaktı ve o etkinliğe beni de çağırmıştı. Görüşmemiz sırasında e-kitapların yayınevleriyle anlaşma yapmayı zorlaştırdığından söz etmişti. Onun gibi satış rakamları yüksek bir yazar bile anlaşma yapmakta zorluk çekiyordu. O yüzden artık kitaplarını kendi yayınlamaya ve online platformda da satmaya başlamıştı.
Bunları anlattıktan sonra “Belki de çok zamanı kalmadığını biliyordu” dedim Joan Collins’e... Üzgün bir sesle yanıt verdi: “Kanser olduğunu çok geç öğrendim. Keşke önceden bilseydim. Son yıllarda çok yakın değildik. Ama bilseydim...”

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!