İngiliz milyarderden flaş Türkiye açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İngiliz milyarderden flaş Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 18:24

Virgin Media’nın kurucusu milyarder iş adamı Richard Branson Çırağan Sarayı’nda düzenlenen İstanbul Talks konferansında bir konuşma yaptı. Branson, Ankara saldırısı ile ilgili olarak "Bu günlerde beraber durmalıyız. Hayat devam etmek zorunda" dedi.

Haberin Devamı

İngiliz Virgin Group Başkanı Sir Richard Branson, "Türkiye'de bombalı saldırı olunca, konferansa katılımınızı iptal etmeyi düşünmediniz mi?Korkmadınız mı" şeklindeki soruya, "Hayır, çünkü terör her yerde olabiliyor. Nedense bazı şehirlerde örneğin  İstanbul'da, Ankara'da bomba patlayınca hemen 'o ülkeye o şehre gitmeyin' çağrısı yapılıyor. Ancak New York'ta, Paris'te, Londra'da terör saldırısı olunca oralara gitmeyin çağrısı yapılmıyor. Bence bombalar patlasa da hayat devam etmeli, seyahatler devam etmeli. Bundan sonra Londra'da, Paris'te bomba patlayabilir" diye yanıt verdi.

TERÖR ARTIK HER YERDE

Sipahiler Event tarafından düzenlenen, 'İstanbul Talks' serisinin ilki olan Inspired 2016 Girişimcilik Konferansı için İstanbul'a gelen Sir Richard Branson kendi girişimcilik öyküsünü ve ilkelerini anlattıktan sonra soruları yanıtladı. Branson, kendisinin dünya genelinde 'çatışmaları azaltmak' için özellikle sorumluluk alarak bazı organizasyonlar da yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ BİLMİYORLAR

"Bence Türkiye, ne yazık ki birçok uluslararası insanın gücünü fark etmediği bir ülke. Türkiye'de çok iyi şirketler de var. Türkiye için en önemli olan şey; çatışmaların bir an önce çözümüdür. Bu zamanda çatşmalara hiç ihtiyaç yok. Türklerle Kürtler arasında uzlaşma kısa süre önce neredeyse başarılıyordu. Uzlaşma olmadan çözüm olmaz.Başarılı, iyi liderlik ödün vermeye de hazır olmaktır. Türklerle Kürtler zaten her açıdan iç içe girmişler ve öyle yaşıyorlar.

BİZ DE YILLARCA TERÖRLE YAŞADIK

Biz de İngiltere'de IRA ile savaş sürerken benzer şeyleri yaşamıştık.Bir lider geldi ve 'uzlaşalım bunu bitirelim' dedi. Sonra, o örgütün başındakiler bugün Kuzey İrlanda'yı yönetiyor. Nelson Mandela da önceleri 'en büyük terörist' ilan edilmişti. Sonra en saygın devlet adamı olarak anıldı. Bütün çatışmaların müzakerelerle çözüldüğünü artık anlalamak lazım. Aksi takdirde dehşet hikayeleri devam eder."
sozdemir@hurriyet.com.tr

İngiliz milyarderden flaş Türkiye açıklaması

BAKMADAN GEÇME!