İngiliz kancası

Güncelleme Tarihi:

İngiliz kancası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2009 00:00

Alman Milli Takımı’nda forma giyen genç oyuncunun babası Mustafa Özil, “Manchester United ve Manchester City, Mesut’u resmen istedi. Ancak kulübü bırakmadı” dedi.

ALMANYA’nın Werder Bremen takımında oynadığı her maçla yıldızını daha da parlatan Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, iki İngiliz devi Manchester United ile Manchester City’nin oğlunu resmen istedikleri açıkladı.

Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Mustafa Özil, Almanya’nın şampiyonluğu ile biten son Ümitler Avrupa Şampiyonası’nın ardından Mesut’a çok sayıda teklif geldiğini söyledi. Baba Özil, “Şu anda Manchester United ile Manchester City, Mesut’u Werder Bremen’den resmen istemiş durumda. Werder Bremen, Mesut’u bırakmak istemiyor. Bremen’in bu tutumu karşısında, bizim bir hakkımız yok. Nihayetinde Mesut, 2011 yılına kadar Bremen’in sözleşmeli futbolcusu” diye konuştu.

Werder Bremen’in de Mesut’un sözleşmesini iki yıl daha uzatmak istediğini dile getiren Mustafa Özil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Werder Bremen, mukaveleyi iki yıl uzatmak istedi. Ancak reddettik. Sezon sonu Bremenli yöneticilerle konuşacağız ve Mesut’un geleceği için bir karar vereceğiz. Mesut’un gitmesi gerekiyorsa gidecek. Bremen’de kalması gerekiyorsa da kalacaktır. Ancak şunun altını kesinlikle çizmek istiyorum; Mesut, Bremen’den kopacak olursa da Bremen’e kesinlikle para kazandıracaktır.”

Özel ders alıyor

Mesut’un futbolla birlikte sosyal ve kültürel anlamda da kendini geliştirmek için profesyonel ekiplerden dersler aldığını söyleyen baba Özil, “Futbol artık sadece bir oyun değil. Endüstriyel, sosyo-kültürel bir değer de ifade ediyor. Bu doğrultuda, futbolun en önemli aktörleri olan futbolcuların da kendilerini her konuda donanımlı hale getirmesi gerekiyor. Biz de bu çerçevede Mesut’un profesyonel ekiplerden destek almasını sağlıyoruz. Yine buna paralel olarak İngilizce’sinin gelişmesi için dersler alıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!