İngiliz futbolunda cinsel istismar ihbarları bin 700'ü geçti

Güncelleme Tarihi:

İngiliz futbolunda cinsel istismar ihbarları bin 700ü geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 09:42

İngiltere'de küçük yaştaki futbolculara yönelik cinsel istismar soruşturmasında ihbarlar 1700'ü geçti.

Haberin Devamı

Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de son dönemde büyük yankı uyandıran skandal üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, ihbar sayısının bin 700'ü geçtiği belirtildi.

Çocukları korumak için 1884 yılında başkent Londra'da kurulan NSPCC'nin yanı sıra ülke çapında 20'den fazla polis ekibi de soruşturmaları yürütüyor.

NASIL BAŞLAMIŞTI?
Bury ve Sheffield United'ın eski futbolcusu 43 yaşındaki Andy Woodward'ın, futbola başladığı dönemde teknik direktör Barry Bennell'ın cinsel istismarlarına maruz kaldığını açıklamasıyla başlayan İngiliz futbolundaki cinsel istismar tartışmaları, 20'den fazla futbolcudan gelen yeni itiraflarla büyümüştü.

İngiltere Premier Lig'den amatör takımlara kadar uzanan ve 98 kulübün adının geçtiği soruşturmada 83 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK KRİZLERDEN
FIFA Başkanı Gianni Infantino, küçük yaştaki futbolculara yönelik cinsel istismar skandalında suçlu olanlara en sert şekilde ceza verilmesi gerektiğini ifade etmiş, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke ise söz konusu iddiaların ülke futbol tarihindeki en büyük krizlerden biri olduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!