İngiliz flüt kongresinde ilk Türk

Güncelleme Tarihi:

İngiliz flüt kongresinde ilk Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

İngiliz Flütçüler Birliği’nin her yıl düzenlediği çok prestijli bir toplantı olan Uluslararası Flüt Kongresi’ne ilk kez Türkiye’den bir sanatçı, Bülent Evcil davet edildi.

İngiliz Flütçüler Birliği (The British Flute Society) tarafından her yıl düzenlenmekte olan İngiliz Uluslararası Flüt Kongresi’ne bu yıl ilk kez Türkiye’den flüt sanatçısı Bülent Evcil davet edildi. Borusan İstanbul Filarmoni ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestralarının 1. flütçüsü Bülent Evcil, Manchester kentinde ’Royal Northern Collage of Music’ binasında verdiği resitalde, Türk eserlerini de seslendirdi ve büyük alkış aldı.

17-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kongrede Evcil, Ekrem Zeki Ün’ün Yunus Emre için bestelediği Yunus’un Türbesinde ve Hasan Tura’nın Bir Türk Halk Müziği Üzerine adlı çeşitlemelerini seslendirdi. Sanatçı ayrıca Guilio Briccialdi’nin Venedik Karnavalı, Eldin Burton’ın Sonatina ve Serge Prokovieff’in Sonat’ını seslendirdi. Sanatçıya resitalde ünlü piyanist Lior Kretzer eşlik etti. Bülent Evcil 13 Haziran’da da İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nde piyanist Lior Kretzer ile Darphane-i Amire’de unutulmaz bir resital vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!