İngiliz Dergisi en lezzetli Türk yemeklerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Dergisi en lezzetli Türk yemeklerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 11:50

İngiltere'nin en saygın yemek seyahat ve gastronomi dergisi Food and Travel Türkiye'nin en popüler yemeklerini şehir şehir tanıttı.

Haberin Devamı

Yeni sayı ile dağıtılan özel Türkiye ekinin tanıtımı Londra'nın ünlü merkezi Soho'daki İstanbul Pidecisi'nde (Babaji) düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı.

Soho'daki İstanbul Pide Salonu'unda (Babaji) düzenlenen resepsiyona Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Selçuk Can, Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirleri, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven, Food and Travel'ın yöneticisi Gregor Ranking'ın yanısıra İngiltere'nin önde gelen yemek gürme yazarları ve çok sayıda seyahat acentesi sahipleri ile temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 81 bin okuyucusu bulunan derginin 52 sayfalık kitapçık şeklinde yayınladığı ek, 40 bin adet basıldı. Derginin gürme ve fotoğrafçılarının bir süreden beri Türkiye'de yaptığı titiz çalışmalar sonucu hazırlanan kitapçık, dağıtıma başladı.

Haberin Devamı

Ülkenin en önemli aylık gastronomi dergisi olan Food and Travel'ın, 81 bin okuyucusu bulunuyor.

"TÜRKİYE'NİN DAMAK KÜLTÜRÜNÜ TANITILIYOR"

Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtım Ataşesi Ali Selçuk Can, Selçuklu ve Osmanlı döneminden, günümüze uzayan periyotta Türk damak kültürünü tüm yönlerinin kitapçıkta tanıtıldığını söyledi. Can, bu kitapçığın, Türkiye'nin deniz, kum ve güneşinin dışında zengin mutfağının da ziyaret nedeni olabileceğine dikkat çekeceğine inandığını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN HARİKA LEZZETLERİ VAR"

Food and Travel'ın yöneticisi Gregor Ranking, Türkiye'nin zengin mutfağını, okuyucularına duyurmak istediklerini ifade ederken, kitapçıkta her bölgedeki yemekler ve yemek yenilecek yerlerin yeraldığını vurguladı.

Gregor Ranking, “Harika lezzetleriniz var. Biz bunu tanıtmak için çaba gösteriyoruzö şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!