İngiliz Büyükelçi’den veda daveti

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Büyükelçi’den veda daveti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 16:03

Dört yıllık görev süresinin ardından kısa bir süre sonra Ankara’dan ayrılacak olan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, gitmeden önce bir veda daveti verdi. Moore, yaptığı konuşmada “Bu ülkeye ve insanlarına büyük inancım var” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en renkli diplomat çiftlerinden biri olan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Maggie Moore, dört yıllık görev sürelerinin ardından önümüzdeki günlerde Başkent’ten ayrılmaya hazırlanıyor. Moore çifti, Ankara’dan ayrılmadan önce yakın dostları için özel bir veda daveti verdi. Davete, Ankara’da görev yapan büyükelçiler, işadamları, akademisyenlerin de aralarında bulunduğu isimler katıldı. Moore çiftinin İngiltere’de yaşayan kızları Olivia Moore da, gece için Ankara’ya geldi.

ÇIRAKLIK DÖNEMİNİ BURADA ATLATTIM

Richard Moore, yaptığı konuşmada Türkiye’ye olan sevgisinden bahsetti. Büyükelçi Moore, “Bizim Türkiye’ye olan sevgimizi iyi biliyorsunuz. Ayrılma süreci bizim için çok zor ve üzücü. Buraya ilk kez 1990’lı yıllarda genç bir diplomat olarak geldim, çıraklık dönemini burada atlattım. Son dört yılda acı ve tatlı birçok olayı beraber yaşadık. Bu ülkeye ve insanlarına büyük inancım var. Türkiye, 1990’larda daha zor günler geçirdi. Bu güzel ülke, bu zor zamanları her zaman aşmıştır. Buradan ayrılmak bizim için çok zor” diye konuştu.
Büyükelçi Moore ve eşi Maggie Moore, geceye katılanlarla yakından ilgilendi. Davetliler, Moore çiftine yeni hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!