ING Bank, görünmez bankacılık için modeller geliştiriyor

Güncelleme Tarihi:

ING Bank, görünmez bankacılık için modeller geliştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 00:14

ING Bank, bilinen bankacılığın ötesine geçerek “görünmez bankacılık” için modeller geliştiriyor. Teknolojik yatırımları, inovatif ürün ve hizmetleriyle ING Grubu içerisinde de dikkat çeken ING Bank, diğer ING ülkelerine hizmet ihraç ediyor.

Haberin Devamı

ING Bank’ın teknoloji ve dijitalleşme vizyonuna ilişkin olarak ING Bank Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu’nun katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Görkem Köseoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ING Grubu’nun kısa süre önce 5 yılda teknolojiye 800 milyon euro yatırım yapmayı planladığını açıkladığını belirterek, bunun Grubun gelecekteki bankacılık uygulamalarına yaklaşımı açısından önemli bir ipucu olduğunu söyledi.

Köseoğlu, “Bunun anlamı, bilinen bankacılığın ötesine geçerek ‘görünmez bankacılık’ gibi yeni bir modelin inşa edilmesidir. Artık insanlar bankalar yerine bankacılık hizmetleri istiyorlar. Bulundukları her yerden ve her an finansal ihtiyaçlarını kolayca karşılamak istiyorlar. Biz bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma vizyonumuzla bu talebi karşılayacak ürün ve hizmetlere odaklanıyoruz. Türkiye’de teknoloji pazarının büyüklüğü 80-85 milyar dolar ve bunun 10 milyar doları bankacılık sektörüyle bağlantılı. Yani aslında bankacılık ve teknoloji arasındaki bağlantı pek çoğumuzun hayal ettiğinin çok üzerinde. Biz de ING Bank olarak özellikle son 4 yıldır teknoloji ve şube dışı kanallara yatırımlarımızı artırdık, yılık 100 milyon dolar teknoloji yatırımı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ürün ve süreçleri mobil ve dijital platformlara entegre ederek sundukları inovatif ve öncü hizmetlere ilişkin bilgiler paylaşan Görkem Köseoğlu, bu sayede müşterilerinin dijital kanalları kullanım oranlarında ciddi artış sağlandığına işaret etti.

Görkem Köseoğlu, ING’nin yeni nesil mobil finans çözümü ParaMara’nın kullanım verilerine ilişkin bazı ayrıntılara değindiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“ParaMara, ING Bank müşterisi olsun olmasın, akıllı telefon sahibi herkesin günlük finansal ihtiyaçlarını tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirebildiği yepyeni bir yaklaşım. Aynı zamanda Apple Watch’ta yer alan ilk uygulamalardan biri olan ParaMara ile internet üzerinden alışveriş ve para transferi işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. HCE teknolojisiyle ING Bank kredi kartı müşterileri, MasterCard üye işyerlerinde ödemelerini cep telefonuyla temassız olarak gerçekleştirebiliyor. Şu anda ParaMara’nın aktif kullanıcı sayısı 113 binin üzerinde."

Haberin Devamı

ING Bank Türkiye’nin, 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren ING Grubu’nun “inovasyon üssü” olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Görkem Köseoğlu, “Türkiye ekonomisine bir aşama atlatacak en önemli şey, katma değerli ürünlerimizin sayısını artırmak. Bunun ucu da dönüp dolaşıp inovasyona bağlanıyor. Biz ING Bank olarak kendi üzerimize de bir sorumluluk düştüğüne inanıyor ve geliştirdiğimiz yazılımları diğer ING ülkelerine ihraç etmek için yoğun çaba harcıyoruz. Şimdiden bu konuda önemli mesafe kat ettik. Örneğin Avusturya’nın mobil bankacılık yazılımını bizim ekiplerimiz geliştirdi. Geliştirme çalışmaları hala devam ediyor ve her ay fatura kesiyoruz. Aynı zamanda The Way You Pay, ParaMara’nın altyapısıyla hazırlandı ve Türkiye ekibinden 3 kişi proje takımında yer alıyor. ING Grubu’nun ATM yazılımları da yine bizim ekibimizden 2 kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!