İnegöllü mobilyacılardan Güney Afrika’ya çıkarma

Güncelleme Tarihi:

İnegöllü mobilyacılardan Güney Afrika’ya çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 11:56

İnegöllü mobilyacılardan Güney Afrika’ya çıkarma

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) - MODEF Fuarcılık organizasyonu ile Güney Afrika mobilya ithalatçıları ile bir araya geldi. İnegöl heyetinde yer alan 20 İnegöllü firma temsilcisi, genel görüşmelerin dışında, ikili görüşmelerde de bulunma fırsatı yakaladılar.

İnegöllü mobilya üreticilerinin yeni pazarlara açılması için MODEF Fuarcılık tarafından organize edilen ikili iş görüşmesi organizasyonlarının sonuncusu Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde gerçekleşti. Organizasyon kapsamında 20 İnegöllü firma ürünlerini ve firmalarını Güney Afrikalı muhataplarına tanıtma fırsatı buldular.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ve Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han’ın da katıldığı organizasyon ile ilgili bilgi veren MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “ MODEF çatısı altında İnegöl Mobilyasının reklamını yapmak, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak, mobilyacımıza yeni pazarlar bulmak gibi pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bugün Güney Afrika’da Johannesburg’tayız. MODEF olarak daha önce Güney Afrika’da, Fas’ta bu tip organizasyonları gerçekleştirmiştik ve verim almıştık. Amacımız Güney Afrika pazarına da üreticilerimizin giriş yapabilmesine yardımcı olmak. 20 üretici firmamız bizlerle beraber bu çalışmaya katıldılar. Güney Afrika, Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi durumunda. Gerek bankacılık sistemlerinin oturmuşluğu gerek ticaret hacmi olarak bizim uzun süredir incelediğimiz bir pazar. İnşallah burada yapacağımız bu çalışmadan sonra MODEF Expo fuarımıza Güney Afrikalı misafirlerimizi getireceğiz ve ticaretin oluşması için üreticimize elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise, “İnegöllü mobilyacıların ihracat çalışmalarını ve bu çalışmalara verdikleri önemi biliyor ve takip ediyorum. Bu organizasyon ise benim katıldığım ilk organizasyon oldu ve beni açıkçası gururlandırdı. Mobilyacılarımız kendi ihracatını arttırmak için büyük çaba harcıyor, bizlere düşen bu çabalara destek vermek. Mobilyacı kardeşlerimizi akıncılara benzetiyorum. Akıncılar fetih kültürünün temsilcileridir. Modern zamanda mobilyacı kardeşlerimiz de, ekonomik fetih için Güney Afrika yollarına düşmüşlerdir. Bu gezide onlara eşlik etmek ve onlarla birlikte olmak benim için de büyük bir mutluluk olmuştur” diye konuştu.

31 MİLYAR DOLARDAN 142 MİLYAR DOLARA 

Programa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, hükümet olarak ilk günden bu yana üreticinin yanında olduklarını belirterek, “AK Parti iktidarı üreticiyi teşvik eden, istihdamı teşvik eden bir hükümet olarak bugüne kadar icraatlarını gerçekleştirdi. AK Parti iktidara geldiğinde 31 milyar dolar olan ihracat şu an 142 milyar dolara geldi. Bu yükseliş bizim ihracatçıya verdiğimiz desteğinde bir göstergesi aslında. Bugün burada İnegöllü mobilya üreticisi arkadaşlarımla birlikte olmak ayrıca bizi mutlu eden bir resim. İnegöllü mobilya sanayicisi dünyayı karış karış geziyor ve ihracatını arttırmaya, pazarlarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Biz de üreticimizin yanında oluyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!