İnegöl’de Kitap Fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’de Kitap Fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 13:13

İnegöl’de Kitap Fuarı kapılarını açtı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)- BURSA'da İnegöl ilçesinde belediye tarafından  düzenlenen ve 16-25 şubat tarihleri arasında açık kalacak olan İnegöl Kitap Günleri Fuarı kapılarını açtı. MODEF fuar alanında 100 yayınevinin açtığıı 60 standa öğrenciler akın etti.

Fuarın açılışında konuşan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Belediyemizi tebrik ediyorum. Böyle güzel bir güne ev sahibi yapıyorlar. Sayın Kaymakamımızın destekleriyle bu güzel kitaplarla ve bu süre içerisinde çok değerli yazarlarımızla, ilim ve fikir adamlarımızla halkımızı ve öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Milli Eğitim olarak tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi, yine Belediyemiz araçlarıyla buraya taşıyacağız. Tüm öğrencilerimizin bu kitapları görmesi ve imkânları dâhilinde almaları yönünde teşvik etmiş olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban da “Göreve geldiğimizden bugüne küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabiliriz diyoruz. Küçük dokunuşlara ihtiyacımız var. Bugün burada bir farkındalık oluşturmak için bulunuyoruz. Tüm yetişkinleri de 16-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz fuarımıza davet ediyorum. Yazarlarımız noktasında da Türkiye’de kabul görmüş, bilinirliği olan yazarlarımızı getirelim istedik ki vatandaşlarımız bu heyecanı biraz daha fazla hissedip gelsinler. Çok değerli yazarlarımızın bir kısmını Kültür Sanat Merkezimizde de ağırlayacağız. Orada da buluşmalar yapacağız ve kitaplarını imzalayacaklar. 10 gün boyunca sabah 09.00-20.00 arasında dolu dolu bir fuar yaşayıp yaşatmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcı Şükrü Köşe de “Kitaplar kimine göre gerçek dost, ruhun ilacı, yön aydınlığı, hiç solmayacak bitkilerdir. Kitaplar geleceğimizi şekillendiren, hayatımıza yön veren bilgi birikiminin yansımalarıdır. Odalarımızı süsleyen, kütüphanelerimizi dolduran birer aksesuar olmaktan öte uygar olan her insanın adeta ruh gıdasıdır. Kitapsız yaşamak kör, sağır ve dilsiz yaşamak gibidir. Kitapla okuyucunun buluştuğu mekânlar tarifsiz mekânlardır. Bugün onlardan birini yaşıyoruz. 180 ülke arasında kitap okuma sıralamamızın 140’larda olduğunu görüyoruz. Dünya kitap okuma alışkanlığında 86’ncı sıradayız. Bu sıralamada daha yukarılara çıkmamız için okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Biz kitap ve söz medeniyetine sahip bir milletiz. Çocukluğumuzda kıssalarla, hikayelerle, masallarla büyüdük. Kadın, erkek, çocuk düşünmek her birimize farz. Kitaplar da düşünmenin kapılarını açıyor. Bu manada böyle fuarlarda bulunmak heyecan vericidir. Ufkumuzun gelişeceğine inanıyoruz. Okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmamız, farkımıza varmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Güzel bir organizasyonun açılışındayız. Okuyun, muhakkak okuyun, mutlaka okuyun. Faydasını göreceksiniz. Bu kitap fuarları siz çocuklarımız için. Belediye Başkanımızı, yazarlarla ve kitaplarla sizleri buluşturduğu için tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuardaki kitap stantları gezilerek incelendi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!