İnegöl’de istihdam seferberliği toplantısı

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’de istihdam seferberliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 12:03

İnegöl’de istihdam seferberliği toplantısı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA'nın İnegöl İlçesinde, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde "İstihdam Seferberliği" toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilçedeki istihdamın nasıl artırılacağı konuşulup tartışıldı.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen, SGK İl Müdürü Erhan Karaca ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl moderatörlüğünde, İTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı da İnegöl’deki istihdam durumu masaya yatırıldı.

"SORUNLARI EL ELE AŞACAĞIZ"

Açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeliğinde başlatılan istihdam seferberliğinin detaylarını görüşme, daha iyi bilgilenme adına toplandık. Hepinizin bildiği, yaşadığı gibi 2016 yılı iş dünyası adına çok olumlu geçmedi. Bunun sebepleri var. En önemli nedeni Rus uçağının düşürülmesiyle başladı, sonra Güneydoğu Anadolu’da hendek olaylarının bastırılması adına hükümetin yoğun çabası oldu. Son olarak 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi yaşandı. Yaşadıklarımız başka ülkelerde olsa onların durumu çok daha kötü olurdu. Bunlara rağmen ülkemiz hala koşan, hedeflerine ulaşmak için çalışan bir toplumla yoluna devam ediyor. Sorunlarımız vardı, bugün de var gelecekte de olacak ama bunları el ele aşacağız. ” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ KONUŞTU



Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “İnegöl Belediyesi olarak kadrolu işçiler haricinde taşeron istihdamı yapıyoruz. Özel sektörün kamuya göre çok daha verimli çalışmada duyarlı olduğunu, bu fedakârlığa kalkışırken bir şeylerin hesabında çok daha dikkatli olunması gerektiğini biliyorum. Zor günler geçiriyoruz. Bu günleri el birliği ile dayanışma içerisinde geçirmek lazım. Devletin sunduğu imkânlar var. Ferah günler yakındır. Ülkemizde hep kamuda çalışmak isteği, rahat işlerde çalışmak isteği var. Mobilyacı arkadaşlarımız çocuklarını öğretmen, doktor yapmak isteğindeler. Çocuklarını mobilyacı yapmak istemezler. Bu istihdam seferberliğine nasıl destek verebiliriz anlayışı için bir aradayız." şeklinde konuştu.

KAYMAKAM AKÇA TARİHİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Kaymakam Ali Akça’da öğrencilere ve gençlere Türkiye'nin tarihinin anlatılmasının önemine değinip,  Türkiye ekonomisinde İnegöl'ün çok özel bir yeri olduğunu belirtip, İşsizlik rakamlarının aşağı çekilmesinde İnegöl’ün söyleyeceği sözler olduğunu düşünüyoruz. İlçemiz İnegöl dış ticaret hacmi ile, oluşturduğu ithalat-ihracat oranlamasına baktığımızda modern bir ekonomik şehir olma özelliğini sürdürüyor. Bu da değerli müteşebbislerimizin üstün gayretleriyle oluyor. Başlatılan istihdam seferberliğinde devletimizin sağladığı teşviklerle, özel programlarla İnegöl’ün istihdam rakamını artırarak söyleyeceği sözü vardır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, emeği geçenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı, diğer konuşmasıcıların görüşlerini açıklaması ile sona erdi.









(fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!