İnegöl Mehmet Çıracı katlı otoparkı hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

İnegöl Mehmet Çıracı katlı otoparkı hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 13:26

İnegöl Mehmet Çıracı katlı otoparkı hizmete açıldı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – BURSA'da, İnegöl Belediyesi tarafından eski Alyans Düğün Salonu yerinde yaptırılan İnegöl’ün 3’üncü katlı otoparkı Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Projenin yapım maliyeti 3 milyon liradır. Mehmet Çıracı ismi de bu şehirde hizmet etmiş olan çok değerli bir büyüğümüzden geliyor. Belediye Başkanlığı yapan bir isim. Vefa örneği sergilemek adına değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde bu ismin verilmesinde karar kılınmıştı. Rahatsız oldukları için törene katılamadılar, kendilerinin selamlarını iletiyorum. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

GELİŞEN ŞEHİRLERİN KAÇINILMAZ İHTİYACI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl’ün ihtiyacına cevap verecek yatırımlar yapılacağını belirterek, “Mehmet Çıracı 1957-59 yılları arasında İnegöl’de Belediye Başkanlığı yapmış, İstanbul’dan vapurla dönerken Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Akrabaları bulunamadığı için Yalova’da kimsesizler mezarlığına defnedilmiş bir büyüğümüzdür. Bu şehre hizmeti geçmiş birine vefa gösterirseniz bir gün size de vefa gösterirler. Yaşayan en yaşlı Belediye Başkanımız olan Kemal Özkan adına da bir yer yapıldı. Yapılan her eser bu ilçeye değer ve güzellik katıyor. İnegöl fazlasını hak ediyor. Çok güzel işler olacak. Geçen hafta Cidde’de turizm fuarındaydım, Bursa’nın değerlerini tanıttık. Çok üst düzey görüşmeler yaptık. Bursa ile birlikte İnegöl ve birçok ilçemiz de tanıtıldı. Önümüzdeki yıllarda Bursa’da turizmle alakalı ciddi bir hamle başlayacak. Bursa’nın niteliksiz sanayiye ihtiyacı yok, daha katma değerli bir sanayiyi bünyesinde yaşatmak zorundadır. Sıradan sanayi kuruluşlarından ziyade daha nitelikli, üst klasmanda sanayi kuruluşlarına ihtiyacımız var. Katma değeri yüksek kuruluşlara ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Bursa’yı çok önemsiyor. Bursa’nın yeni yüzü turizm… Nasıl ki inşaat 100 kalemi tetikliyorsa turizm de Bursa’da birçok alanı tetikleyecek. Uludağ’da da çalışmalar başladı. Dört bir taraftan heyecanlı bir şekilde çalışıyoruz. Bursa esnafı ve sanayicisi bu gelişmelerden ziyadesiyle payını alacaktır. İnegöl bizim özelimiz. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur misali hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var, bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu güzel yapı Bursa’mıza ve İnegöl’ümüze hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı hizmete açıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!