İnegöl Diş Hastanesi'ne 'bebek dostu' unvanı 

Güncelleme Tarihi:

İnegöl Diş Hastanesine bebek dostu unvanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 11:12

İnegöl Diş Hastanesi'ne 'bebek dostu' unvanı 

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) - BURSA'nın İnegöl İlçesi  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından önerilen “Emzirmeyi destekleme politikası” çalışmaları sonucunda “Bebek Dostu Hastane” unvanını kazandı. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını alan Türkiye’de üçüncü merkez oldu.

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Başsavcı Mustafa Çelenk, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Esat Dinçer, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ile Diş Hekimleri katıldı.
 İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Basın Birimi Sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, “Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve UNICEF' in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler’ programı başlatıldığını hatırlatarak,  “Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını alıyorlar. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından önerilen ‘Emzirmeyi destekleme politikası’ çalışmaları sonucunda düzenlenen tören ile bugün ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı almaya hak kazandı. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 14 sağlık kuruluşu Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olup İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilimizde ilk defa bu ödülü alan merkezdir” dedi.

Kaymakam Ali Akça da, hastanenin yaptığı çalışmaların gurur verici olduğunu belirterek, “Diş hastanemiz de bebek dostu unvanı ile Türkiye’de üç hastaneden biri oldu. Bu gerçekten gurur verici bir husus. Bu unvanın elde edilmesine yönelik gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından “Bebek Dostu Hastane” belgesi, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu’na teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!