İnegöl’de Parkomat Sistemi Büyükşehir’e Geçti

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’de Parkomat Sistemi Büyükşehir’e Geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 12:20

UYGULAMA SÜRESİ BİTTİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde parkomat uygulaması Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.
İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ana caddeler üzerindeki araç parklarından parkomat sistemi ile ücret alınması uygulaması, işi yürüten firma ile sözleşmenin sona ermesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Kanunu ile birlikte söz konusu caddelerde Büyükşehir’in otopark şirketlerinin hizmet vereceği bildirildi.
Parktur Otopark Yönetim Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Oygun, “5 yıldır İnegöl’de verdiğimiz hizmet sona erdi. 1 Ocak 2011 yılında İnegöl’deki Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul Caddesi ile İşletme ve Elektrik sokaklarında 5 yıl boyunca hizmet verdik. Bu sözleşme 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle sona erdi. Zaman zaman maliyetler kurtarmadı. Sıkıntılı süreç yaşadık. 600-700 bin lira arasında alamadığımız bir rakam var. İcra yoluyla tahsil edeceğiz. Ödemek isteyen vatandaşlar için ofisimiz 15-20 gün açık olacak” diye konuştu.
İnegöl’ün yanı sıra Şanlıurfa, Mersin, Hatay ve Manisa’da yaptıkları hizmetin tamamlandığını ifade eden Oygun, yeni kanunla birlikte parklanma hizmetinin Büyükşehir şirketleri tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!