İnegöl’de Öğrenim Gören Suriyeli Öğrenciler Zeki

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’de Öğrenim Gören Suriyeli Öğrenciler Zeki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 14:16

1

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Suriyeli öğrencilerin başarılı olduğunu ifade ederek, "39 öğrenciden 4’ü ders başarısızlığından sınıf tekrarına kalmış. 43’ü devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmış. Kalma oranına baktığımız da 5’i lise, 38’i de ilk ve ortaokuldan" dedi.
Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’nin çeşitli illerine ve ilçelerine olduğu gibi İnegöl’e göç eden Suriyeli mültecilerin çocukların eğitim öğretim başarıları açıklandı. Kısa sürede öğrendikleri Türkçe ile İnegöl’e uyum sağlayan Suriyeli öğrenciler, eğitimlerini aksatmadılar. Suriyeli çocukların başarıları hakkında açıklama yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Suriye’den ülkemize gelen Suriyeli misafirlerimizin çocukları okullarımızda eğitim alıyor. 439 Suriyeli öğrencimizi çeşitli okullarda eğitim görüyor. Suriyeli öğrencilerde ikamet ettikleri mevkilerde hangi okullar varsa, bölgesine göre okullarda eğitim görmektedirler. Bu yıl içerisinde sayıları arttı, sonra yeniden azaldı. Tabi bunun sebebi de Suriyelilerin kalıcılıkları olmadığı için zaman zaman farklı illere veya kendi ülkelerine geri dönüyorlar” diye konuştu.
439 öğrencinin 35’inin anaokulu, 310’unun ilkokul, 75’inin ortaokul, 19’unun ise liselerde eğitim aldığını aktaran Bilican, “İlkokul çağındakilerin sayısı oldukça yüksek. Lise çağına gelmiş olan öğrencilerin azlığı ise, geçim ihtiyaçlarını çalışarak karşılamak istediklerinden kaynaklanıyor. Tabi eğitim gören öğrencilerin sayısı az. Aslında ilçemizde daha fazla öğrenci çağında olan Suriyeliler var. Yaptığımız çalışmalarla ancak 439’unu okullara kazandırabildik” diye konuştu.
Başarı durumlarından bahseden Bilican, “439 öğrenciden 4’ü ders başarısızlığından sınıf tekrarına kalmış. 43’ü devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmış. Kalma oranına baktığımız da 5’i lise, 38’i de ilk ve ortaokuldan. Ciddi anlamda başarısızlık yok aksine başarılılar” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!