İnegöl Belediye Başkanından Doğubayazıt'a destek

Güncelleme Tarihi:

İnegöl Belediye Başkanından Doğubayazıta destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 16:47

İnegöl Belediye Başkanından Doğubayazıt'a destek

Haberin Devamı

DOĞUBAYAZIT (Ağrı), (DHA)- Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ulaş Akhan, İçişleri Bakanlığı tarafından Doğubayazıt'ta görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.



Doğubayazıt’a İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş gibi tecrübeli bir yöneticinin görevlendirilmesi sevinciri bulduklarına işaret eden Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, hazırladıkları acil eylem planı çevresinde çalışmaları yürüteceklerini bildirdi. Üç dönemdir İnegöl Belediye Başkanlığı yapan Alinur Aktaş'ın Doğubayazıt Belediyesine destek vermek üzere görevlendirildiğine dikkati çeken Akhan, "Başkan Aktaş'ın 13 yıllık bilgi, birikim tecrübesini ilçemize getireceğinden hem çok mutluyuz hem çok şanslıyız. Başkanla esnafımızı ziyaret ettik, ilçe merkezini genel bir fotoğrafını çektik. Ardından başkanımız ve değerli ekibi ile gece yarılarına kadar çalışarak Doğubayazıt’a ne gibi çalışmalar yapılmasına yönelik toplantı yaptık. İlk aşamada acil eylem planı hazırlayacağız" diye konuştu.



İnegöl Belediye Başkanı Aktaş ise Doğubayazıt görevinin bir hafta önce tebliğ edildiğini bildirdi. Bunun üzerine ekip oluşturduğunu, araştırmalar yaparak rapor hazırladıklarını anlatan Aktaş, şunları söyledi:



"Çok samimi olarak söylüyorum. Beynimin arkasında hiç farklı bir hesap kitap yok. Ben ülkemi seviyorum. Bu ülkenin 80 milyon ferdinin değerli olduğunu düşünüyorum. Yerel yönetimler insanların hayatlarını kolaylaştırmak için vardır. Geçmiş yılların rakamlarına baktığımda, buraya çok ciddi paralar gelmekte. Mesele bunları doğru kullanmak. Doğru işlere ayırmak. Elimizde sihirli bir değnek yok. Elimizdeki imkanları çıkardığımız acil eylem planı doğrultusunda insanların hayatını kolaylaştıracak, insanların hayatını daha yaşanılabilir hale getirecek, eksik ve aksaklıkları giderme derdindeyiz. Her gün 260 ton çöp toplayan, 40 ton geri dönüşüm yapan, geri dönüşümden para kazanarak ekonomiye katkı sağlayan bir sanayi ve turizm şehrindeki düzenimizi bozmadan, yapılan protokol çerçevesinde katkılarımız sürecek. Ben Doğubayazıt’ın gibi bir tarihi turistik ilçenin daha iyi hizmetleri hak ettiğini düşünüyorum. Cadde ve sokaklarımızın çamur deryası içinde olması bu şehrin kaderi değildir."



Toplantıda daha sonra Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, 2015 yılında Doğubayazıt belediyesi öz gelirlerinin 12 milyon, İller Bankasından gelen payın 36,5 milyon, 2016'da belediye öz gelirlerinin 9.7 milyona düştüğünü, İller Bankası payının ise 40,2 milyon liraya çıktığını bildirdi. Devletin hiçbir bölge arasında ayırım yapmadığını ifade eden Akhan, "Şimdi belediyeye kayyum atandı. Merkezi hükümet bu belediyeye tüm imkanları seferber etti, deniliyor. Böyle bir şey yok. Biz belediyenin öz gelirleri ile merkezden alınan para ile hizmet yapabileceğini herkese göstermek istiyoruz" diye konuştu.



Toplantının ardından Ulaş Akhan ve Alinur Aktaş birbirlerine tablo hediye ettiler.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!