İndirimli satışa düzenleme talebi

Güncelleme Tarihi:

İndirimli satışa düzenleme talebi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 17:03

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yılın her sezonunda sürekli indirimli satış yapan büyük mağazalar inandırıcılıklarını yitirdi. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik uygulamalara çekidüzen getirilmelidir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Vatandaşların artık vitrinlerdeki indirim ilanlarına inanmadığını savunan Palandöken, "Yılın her sezonunda sürekli indirimli satış yapan büyük mağazalar inandırıcılıklarını yitirdi. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. Avrupa ülkelerinde indirim sezonlarının belirli olduğunu aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

İZNE TABİ OLMALI

"Kış mevsiminde ocak, yaz mevsiminde ise temmuz-ağustos ayları indirim sezonu olarak belirlenmiştir. Türkiye'de ise indirimli satışlar kesintisiz devam ettiği için ve düzenleme getirilmediğinden piyasalarda düzensizlik oluşmaktadır. Eskiden indirim izinlerini ilgili meslek odaları verirdi ve bu odaların logoları indirim etiketlerinde mutlaka bulunurdu. Bu düzenlemenin yeniden getirilmesi durumunda tüketicinin yanılmasının önüne geçilecektir. Kuralsızlık sonucu oluşan haksız rekabet ve kayıt dışılık, genel ekonomiye ama en fazla esnaf ve sanatkarımıza büyük darbe vurmaktadır."

BAKMADAN GEÇME!