İndirimin etkisi sınırlı olur

Güncelleme Tarihi:

İndirimin etkisi sınırlı olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 22:07

AKBANK Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesinin borçlanma maliyetlerinde sınırlı bir artışa neden olacağı öngörüsünde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini ve büyümeye devam ettiklerini kaydeden Binbaşgil, “Biz Akbank olarak ileriye bakıyoruz. Hep birlikte nasıl daha güçlü oluruz, nasıl daha ileriye gidebiliriz bunu konuşmalıyız. Türkiye için şu anda önemli olan ileriye bakmak” değerlendirmesini yaptı. Not indiriminin ardından Türk şirketlerinin yurtdışı borçlanma maliyetlerinin nasıl etkileneceği konusunda ise Binbaşgil, “Dışarıdan borçlanmalarda sıkıntı yaşanmasını beklemiyorum. Borçlanma maliyetlerinde de cüzi bir artış olur. 0.25 baz puan gibi sınırlı bir artış beklenebilir” dedi.

3 MİLYAR DOLAR KAYNAK
Akbank’ın yurtdışı iştirakleri Akbank Dubai ve Akbank Almanya ile Ak Lease, Ak Portföy ve Ak Yatırım’ın sinerjisini iç ve dış pazarlarda büyümek isteyen müşterileri için bir araya getirdiği Tek Durak Kurumsal Yatırım bankacılığı konseptini tanıtan Binbaşgil, Akbank’ın mali gücüne vurgu yaptı. Moody’s’in not indiriminin kurumlara etkisi konusunda şunları söyledi: “İndirim bizim Akbank olarak ileriye dönük planlarımızda sapmaya neden olmadı. Son 3 ayda Türkiye’ye yurtdışından 3 milyar dolarlık kaynak sağladık. Bunun 1.8 milyar doları ortalama 5 yıl gibi uzun vade ile sağlanmış kaynak.”

Akbank’tan Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı hizmetlerinin tanıtım toplantısına Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in yanı sıra Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, Akbank AG Genel Müdürü Banu Özcan, ve Akbank Dubai Genel Müdürü Cem Ataç da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!