‘İndirim beklerken zam geldi'

Güncelleme Tarihi:

‘İndirim beklerken zam geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 15:37

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugünden tarihinden itibaren benzin ve motorine yapılacak 7 kuruşluk zammın yeniden artışa geçen enflasyonu daha da yükselteceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugünden tarihinden itibaren benzin ve motorine yapılacak 7 kuruşluk zammın yeniden artışa geçen enflasyonu daha da yükselteceğini söyledi. Palandöken, petrol fiyatlarına geçmişte olduğu gibi tavan fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğini belirtti. Petrole yapılan zamların okulların açılacağı bu günlerde piyasaları A'dan Z'ye olumsuz etkilediğini ifade eden Palandöken, "Dolar kuru her geçen gün düşüyor. Vatandaşlar akaryakıtta indirim beklerken yapılan 7 kuruşluk zammı halkımız büyük bir şaşkınlıkla karşıladı. Oysa petrole yapılan zam lokomotif olarak tüm ürünlere yansıyor. Enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasını değerlendirirken petrole yapılan son zam önümüzdeki ay içerisinde de enflasyonun daha yüksek çıkacağının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ENFLASYONU KÖRÜKLÜYOR

Çiftçinin mahsulünden esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatının arttığının altını çizen Palandöken, "Petrol fiyatlarına zam yaparken acele edilmemeli, çok iyi düşünülmeli. Özellikle enflasyonun yükseldiği bu dönemde, akaryakıta yapılan zamlar, enflasyonu da körüklüyor. Bu noktada yapılması gereken petrol fiyatlarına geçmişte olduğu gibi tavan fiyat uygulaması getirilmesidir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!