Yaz konserleri tam gaz devam ediyor. Kenan Doğulu, Mabel Matiz ve Selda Bağcan, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak. Fazıl Say ‘Dünya Anne’ isimli eseriyle AKM’de konser verecek. Ayrıca elektronik müzikseverler için dünyaca ünlü DJ’ler Charlotte de Witte ve Stephan Bodzin bu hafta İstanbul’da olacak.
#AjandaKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#Kahramanmaraş2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara ulaşması beklenirken sürdürülebilir protein kaynakları mevcut ihtiyacı karşılamak adına en doğru tercih olarak öne çıkıyor. Bitki temelli gıdaya market raflarında kolayca ulaşabilmekse hem ev hem restoran mutfakları için giderek daha fazla önem kazanıyor. Metro Türkiye’nin yeni piyasaya sürdüğü bademli ve fındıklı içecek serisiyse kekten kahveye mutfakta süt yerine kullanılabilecek pratik bir alternatif...
#SÜTOruç tutmayı vücudu dinlendirip arındırmak, iradeyi güçlendirmek için bir fırsat olarak görmeli, bütçemiz elverdiği ölçüde besin değeri yüksek, organik yiyeceklere yönelmeliyiz. İki öğüne sığan günlük besin ihtiyacını kaliteli ve iyi gıdadan almak her zamankinden daha kıymetli. Diyetisyen Berrin Yiğit’e göre kötü beslenme, vücudun hormonal dengesini altüst ediyor. Kaynağı belli, adil gıdalarsa çevreye etkisi kadar beden ve ruh sağlığımız için de önem taşıyor.
#OıruçBu hafta ünlü İngiliz grup Metronomy, konser vermeye geliyor. İtalyan sinemasının ikonik ismi Monica Bellucci, efsane soprano Maria Callas’ın bilinmeyenlerini sahneye taşıyor. Dans etmeyi sevenler için DJ Deborah De Luca üst üste Ankara ve İstanbul’da setin başına geçecek.
#MetronomyMercimek köftesi, nohut-pilav, kısır, etsiz çiğköfte, zeytinyağlı yaprak sarması gibi her eve giren pek çok yemeğimiz zaten vegan. Ayrıca ayran aşı çorbasından içliköfteye, rostodan pastırmaya her şey veganlaştırılabilir de! Bitkisel bazlı beslenmek, damak zevkimizden feragat etmek anlamına gelmiyor.
#VeganVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#VeganSonbaharla birlikte kültür-sanat sezonu da açıldı. Sergilerden konserlere, atölyelerden festivallere sanatın her dalından etkinlikler bizi bekliyor. İster ünlü İspanyol şarkıcı Buika konserine, ister İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu ‘Uyuyan Güzel’ balesine gidin, isterseniz de ‘Haliç’te Gün Batımı’ konserlerinin keyfini çıkarın. Ancak salonlar uzun bir aradan sonra tam olarak açılmışken aşı olmayı ya da düzenli test yaptırmayı ihmal etmeyelim.
#GazetehaberleriSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriTermal battaniye, özel durumlarda önemli kurtarıcılardan birisi olmaktadır. Genellikle ilk yardım çantalarının içerisinde bulunması önerilen malzemelerden birisi olan termal battaniye, bir tablet çikolata kadar çok az yer kaplamasına rağmen açıldığında bir insanı sarıp sıcak tutabilecek ebatlara ulaşmaktadır. Peki, termal battaniye nedir ve özellikleri nelerdir? İşte, termal battaniye hakkında bazı bilgiler
#Termal BattaniyeGeçen hafta Berkeley’deki favori lokantalarımdan bahsettim. Bu hafta San Francisco’dakilerden söz edeceğim. Tabii bunlar kentteki iyi lokantaların küçük bir yüzdesi. Zaman sınırlı olunca her yeri deneme şansınız olmuyor. Eminim siz de araştırmanızı yapar, farklı yerleri bana önerirsiniz.
#YEMEKHep aynı sahillere gitmekten sıkıldınız mı? Sınavlar, seçim, iş güç ve büyük şehirlerin eziyeti derken stres katsayınız çok mu yükseldi? İşte çıkış yolu: Size yeni kapılar açabilecek, bakış açınızı değiştirip stres ve yorgunluk atmanızı sağlayacak, heyecan yaşatacak etkinlik ve atölyeleri derledik.
#Kafa Açıcı 15 ÖneriToksöz Grubu şirketlerinden Sanset Gıda yeni yatırımlara hazırlanıyor. 2 yıl önce Tadelle, Sarelle ve Sagra’yı alarak çikolata sektörüne giren Sanset Gıda, çikolata dışında gıdaya da yönelecek ve 2010’da çikolata ve kahve konseptinin bir arada olduğu 9 yeni mağaza açacak.
Çikolata pazarının 670 milyon dolara ulaştığını söyleyen Eti Şirketler Grubu CEO’su Hazım Ellialtı, "Çikolatadaki Antep fıstığı oranını yükselttik. Burada Gaziantep’in plakasından esinlenerek fıstık oranını yüzde 27’ye çıkardık" derken, pazar payını önümüzdeki dönemde yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
2006 Ocak ayından itibaren kuruluşunun 50. yılını kutlamaya hazırlanan Divan Pastaneleri, şimdiden atağa geçti. Ürünlere yenileri eklendi, var olanlar yeni görünümleriyle satışa çıktı. Yıllardır kullanılan klasik kahverengi kutular terk edilip, yerine pembe, lila ve fuşya gibi canlı renklere ağırlık verildi. Bu yeni renkliliği vurgulamak ister gibi, pasta şefi Belçikalı Marc Leon Pauquet, bildiğimiz kahverengi çikolatalı ekleri de canlandırdı: Mor ekler yaptı. İleride kareli ekler yapmayı bile düşünüyor.