Sirke haberleri sayfasında Sirke hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4228 Sirke haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şüphesiz evde en çok kirlenen eşyalardan biri de ocaklar. Öyle ki bazı günlerde birkaç defa temizlemek gerekebiliyor. Dökülen sos, sıçrayan yağ lekesi... Hepsi ocaktaki ısıyla da kuruyarak çıkarılması zor lekeler haline dönüşebiliyor. Ancak birkaç pratik formülle ocaklarınızı cam gibi parlatabilirsiniz. İşte tek malzeme ile ocak lekelerini kökünden kazıyacağınız basit yöntemler...
#Ocak TemizliğiSalatalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Özellikle yaz aylarında, sebze-meyve ve ot çeşitlerinin bollaşmasıyla çok farklı çeşitte salatalar hazırlayabiliyoruz. Genellikle üzüm veya elma sirkesiyle tatlandırsak da erik, incir, nar, vişne gibi meyvelerden yapılan sirkelerle ve kaliteli bir zeytinyağıyla salatalarımıza ‘şef dokunuşu’ yapmak mümkün. Üstelik yazarımız Berrin Yiğit’e göre, sirke ve zeytinyağı sadece aldığımız lezzeti ikiye katlamakla kalmıyor, bizi kronik hastalıklardan da koruyor.
#SalataÇeşitli bitkilerden, kamışlardan ve sazlardan yapılan, hem örtü hem de aksesuar yapımında kullanılan yaygılara hasır denir. Başta çit, çelik ve ahşap olmak üzere birçok hasır çeşidi bulunmaktadır. Hasırlar yakın döneme kadar sadece örtü, kilim ve döşeme yapımında kullanılırken, günümüzde birçok farklı ürün bu malzemelerden üretilmektedir. İşte, tüm detaylar.
#HasırElma sirkesi, yemek ve salatalarda sık sık tercih ediliyor. Doğal ve katkısız olduğunda da daha faydalı bir gıda haline geliyor. Bunun için siz de kendi elma sirkenizi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? İşte evde doğal elma sirkesi yapımı...
#Elma Sirkesi Nasıl YapılırSirkenin homojen mi yoksa heterojen mi olduğu merak edilen konulardan biridir. Özellikle öğrenciler ve kimyaya ilgi duyan kişiler tarafından karışımlar önem taşıyan konulardan biridir. Bu bakımdan sirkenin nasıl bir karışım olduğunu öğrenebilir ve doğru bir bilgiye ulaşabilirsiniz. Sizin için sirke homojen mi yoksa heterojen midir ve neden tüm detaylarıyla derledik.
#SirkeMutfağımızın mucizelerinden biri... Bağışıklığımızı güçlendiriyor; turşuları, salataları, yemekleri lezzetlendiriyor. Meyve salatalarına çilek, gül veya lavanta sirkesi katabilir, yoğurtlarınızı böğürtlen veya yabanmersini sirkesiyle bambaşka bir tada çevirebilirsiniz. Pırasa yemeğiniyse bir de üzerine gezdirdiğiniz ayva sirkesiyle deneyin.
#SirkeEve girdiğinizde, kendinizi iyi hissettirecek ilk ve en önemli şey kokusudur. Kimse kızartma kokusu sarmış bir odada çok fazla vakit geçirmek istemez. Eğer kimyasallara karşıysanız, evinizin havasını doğal yollardan tazeleme fikrine sıcak bakabilirsiniz. Hem de elinizin altındaki malzemelerle…
#MutfakHiçbir şey saatlerce yemek yaptıktan sonra, tertemiz mis kokulu bir mutfağın keyfini sürmekten daha tatmin edici olamaz. Aynı şey yemek pişirirken de geçerli. Fırında mis kokulu kurabiyeler olduğunda pek sorun yoktur ama bazı yemekler pişerken mutfağı pek de hoş olmayan bir koku sarabilir. İşte böyle durumlardaki kurtarıcınızı açıklıyoruz.
#SirkeBazen yemek yaparken diğer yandan başka uğraşlara dalar gideriz. Ta ki mutfaktan gelen yanık kokularına kadar… Sonrasında ise dibi tutmuş tencereyle baş başa kalırız. İşte böyle durumlarda her zaman mutfaklarda bulunması gereken harika bir yardımcı var: Hidrojen peroksit!
#SirkeSoğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek "Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır" dedi.
#ÇorbaElmadan bala, adaçayından ayvaya, ebegümecinden biberiyeye… Dünyada 100’den fazla sirke çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip olan sirke, sindirimi kolaylaştırması ve çeşitli enfeksiyonlara karşı kullanılan bir besin olması nedeniyle eski zamanlardan beri tüketilen başlıca şifa kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
#SirkeOkulun eksiklerini gidermek ve kooperatifleşmeyi öğrenmek adına turşu, reçel, zeytinyağı yapıp satan öğrenciler, şimdi bunları SMA Tip-1 hastalığına yakalanan 14 aylık Defne için üretiyor. İzmir Bergama’daki köy okulunun öğrencileri elde edecekleri geliri Defne bebeğe bağışlayacak.
#Defne Gürbulakİzmir Belediye Başkanlığı sırasında dürüst kişiliği ile dikkati çeken ve yazıları ile doğru önerilerde bulunan Burhan Özfatura yerel seçimler sonrasında artık uygulama safhasına geçildiğini belirterek, “CHP tam bir demokrasi zaferi kazandı” diyor.
#Burhan ÖzfaturaMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarBizler, hikayelerin son ve en keyifli kısımlarını görüyoruz. Bizlere kadar geliyorsa zaten orada başarıyı var sayıyoruz. Oysa tüm bu öykülerin gerisinde ve görünmeyen kısmında zorluklar, azim, tutku, inanmak, yılmamak var.
#Sponsorlu İçerikYemek kültüründe birbirinden farklı lezzetler bulunmaktadır. Özellikle yengeç ve ıstakoz gibi lezzetlerin doğru yöntemler ile pişirilmesi gerekmektedir. Yengeç nasıl pişirilir? Yengeç eti neden canlı pişirilir, kaç dakikada pişer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yengeçİşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz. Peki lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
#İşkembe ÇorbasıMayonez denince akla genellikle çok zor bir sos geliyor ama evde mayonez yapmak aslında çok kolay. Özellikle de el blender'ı kullanıyorsanız. Ancak el blender'ı kullanırken mayonez yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.Mayonez denince akla genellikle çok zor bir sos geliyor ama evde mayonez yapmak aslında çok kolay. Özellikle de el blender'ı kullanıyorsanız. Ancak el blender'ı kullanırken mayonez yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.
#EkstralezzetYılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirTerbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları...
#Terbiye NedirArtık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#EtKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirElma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıMutfak; hijyen açısından oldukça önemli bir konumdadır. Ev içerisindeki hijyen konusunda başta yer alan mutfak içerisinde pek çok yemeğin pişirilmesinden ötürü, bu duruma dikkat etmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mutfak gereçlerinin de sıklıkla temizlenmesi oldukça gereklidir. Mikrodalga fırını; en fazla kirlenen mutfak gereçleri içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden mikrodalga fırınının belli aralıklarla temizlenmesi, hijyen açısından yararlı olacaktır. Peki mikrodalga nasıl temizlenir? İçi yanmış mikrodalga ve yağları nasıl temizlenmeli? İşte, tüm detaylar.
#MikrodalgaMasterchef tavuk kanadı lezzetleri arasında yer alan Kore mutfağının sevilen yemeği huraideu chicken tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Huraideu chicken aslında easabi ile hazırlanıor. Ancak ülkemizde wasabi çok tercih edilmediğinden, bizim damak zevkimize uyacak şekilde tarifi derledik. Peki, evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Masterchef huraideu chicken tarifi ve yapılışı...
#Tavuk KanadıKontrfile özellikle et restoranlarında en çok tercih edilen et cinsleri arasında yer almaktadır. Özellikle Avrupa ve Amerika'da bu et cinsi sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrfile nasıl pişirilir? Kontrfile nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KontrfileBuffalo sos tavuk yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Buffalo kanatları yani buffalo wings evde de kolayca pratik malzemeler ile yapılıyor. Et ve tavuk bulunan her yemeğe lezzet katan buffalo sosu hazırlamak için bazı püf noktalar bulunuyor. Sizler de pratik buffalo sosu tarifi arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz... Peki, buffalo sos nasıl yapılır? Evde pratik buffalo wings nasıl hazırlanır? İşte, denemek isteyenler için kolay buffalo sos hazırlanışı, tarifi ve malzeme listesi.
#Buffalo Sos Nasıl YapılırSon zamanlarda mutfaklarda özel bir ilgi alanı olan ördek etinin yenip yenmeyeceği de bir o kadar merak konusu. Damak zevkine göre çeşitli pişirme yöntemleri olan ördek eti, ağzının tadını bilen yemek severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizin için ördek etinin özellikleri, pişirmenin püf noktaları ve besin değerinin de olduğu bir haber hazırladık. İşte ördek etiyle ilgili merak edilenler…
#Ördek EtiYaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriYemek yaparken birbirinden farklı malzemeler kullanılabilir. Özellikle de mantar her türlü yemeğe yakışan besinlerden biridir. Mantarın nasıl temizleneceği ise çok fazla bilinmiyor. Mantar nasıl temizlenir? Mantar yıkanır mı, kültür mantarı nasıl temizlenmeli? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#MantarYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne Yapılır